Azerbaycanda ve Türkiye’de bir çok hayranım var – Nigar Rüfat

Ünlü model blog yazarı Nigar Rufat Нигяр Руфат aynı zamanda bir kozmologdur. Birkaç yıl boyunca çeşitli Avrupa Kongre ve Seminerlerine katıldı ve Türkiye’de bir gelişim kursu tamamladı. Başarılı el işleri ve kendine has teknikleri ile tanınır.

– Son zamanlarda Türkiye’ye yaptığınız iş seyahatlerinin detayları nelerdir?

– Türkiye’de işimi beğenen çok hastam var, sürekli gelemeyecekleri için birkaç ayda bir İstanbul’da çalışıp master class vermeyi planladım. Bu planların bazılarını çoktan gerçekleştirdim. İnşallah yakın zamanda Avrupa ve diğer ülkelerde de bu planları hayata geçireceğim.

– Azerbaycan’da kozmetoloji alanında çalışan profesyonellerin sayısı umut verici mi?

– Bu alanda çalışan ve çalışmak isteyen çok fazla insan var. Ancak bir nüans var ki bu alanda herkes ilerleyemez. Okusalar ve farklı kurslar alsalar da bu işte herkes mükemmel olamaz. El işçiliği, incelik, keskin göz, zevk bu işteki en önemli nüanslardır. Bunlar olmadan ister tıp bilimleri adayı olun ister çok popüler bir insan olun el işçiliğiniz iyi değilse bu işte ilerleyemezsiniz.

-Bazı hanımlar bazı işlemlerden sonra kötü sonuçtan şikayetçi olur ve diğerlerinin dikkat etmesi için bunu kamuoyuna açıklar. Çoğunlukla doktorun profesyonelliği mi yoksa ilaç kalite göstergesini karşılamıyor mu?

– Başarısız sonuçlar her doktorun elinden çıkabilir. Ancak bu durum aynı doktorda defalarca tekrarlanıyorsa bu doktorun profesyonel olmamasından veya kullandığı ilaçların kalitesiz olmasından kaynaklanmaktadır. Profesyonel ve dürüst bir doktor, kullandığı ilaçları her zaman dürüstçe seçmeli, neleri sadece kendisine ve hastalarına uygulayabileceğini bilmelidir.

– Bazı yapay işlemlerin ileride komplikasyonlara neden olabileceği söyleniyor. Bayanlar nelere dikkat etmeli?

-Yapay dolgu kadınların en çok yaralanan yeridir. Suni tohumlama yaptıran her kadın komplikasyonlarıyla karşı karşıyadır. Yapay – sentetik jellerin uygulanmasından sonra bazen 1 ay sonra bazen 1 yıl sonra bazen de 5 yıl sonra fibrozis (jel kapsül şeklinde toplanır, sertleşir) oluşur. Ancak cerrahi olarak tamamen çıkarılması mümkün değildir.

– Estetik yaptırdıktan sonra birbirine benzeyen bayanlar var. Falanca gibi görünme konusundaki başarısız arzuları mı, yoksa güzellik uzmanı yüzün bireyselliğine ulaşamıyor mu?

-Bazen kadınlar birine benzemek için prosedürler uygularlar, kendilerine bir ideal seçerler ve her özelliğinin ona benzemesini isterler. Ancak her kadının yüzüne yakışacak bir şekli ve özelliği vardır. Hastalara her zaman kendilerine uygun prosedürleri sunuyoruz. Tabii herkese aşırı dozda büyük dudak, küçük burun, keskin göz, keskin oval, çıkık yanaklar verilirse herkes birbirine benzemeye başlar. Bu nedenle minimal dolgularla yüzünüzün güzelliğini ön plana çıkarırken sizi yapay gösterecek aşırı işlemlerden kaçınmalısınız.

– Azerbaycan kozmetik alanında yakın dostu Türkiye ve diğer ülkelere göre ne kadar ilerleyebildi?

– Azerbaycan’da kozmetolojinin diğer ülkelere göre daha fazla geliştiğini söyleyeyim. Bunun nedeni bayanlarımızın bakımlı olmaları ve güzellik uzmanlarına daha çabuk yönelmeleridir. Yani doktorlarımızın pratiği daha fazla olduğu için bence daha profesyonelce yapıyorlar işlemleri. Bence güzellik uzmanlarımız birçok ülkenin güzellik uzmanlarından daha iyi iş çıkarıyor.

– Birçok ünlü adeta kapınızı çalıyor. Bildiğimiz kadarıyla kullandığınız ürünler en pahalı ve en kaliteli ürünlerdir. Herkesi memnun edebilir misin?

– Ünlülerin işimi beğenmesi ve bana güvenmesi tabii ki benim için bir zevk. Her biriyle çalışmaktan keyif alıyorum. Çünkü daha çok insan benim işlerimi gerçek hayatta görüyor ve işlerime daha aşina oluyor. Memnuniyet açısından, hiçbiri şu anki işimden memnun değil. Çok şükür her biri başarılı oldu. Ancak bazı ünlülerin çok hızlı bir şekilde güzellik uzmanı değiştirme eğilimleri vardır ve belirli sebeplerden dolayı her seferinde farklı güzellik uzmanlarına kendilerini emanet ederek izleyenlerin kafasını karıştırırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı