Netflix, José Mourinho ve Carlos Alcaraz'a Odaklanan İki Yeni Belgesel İçin Yeşil Işık Yaktı

Lider eğlence servisi Netflix, sporun farklı dallarına odaklanan yapımlarla kütüphanesini genişletmeye devam ediyor. Londra’da gerçekleştirilen Next on Netflix UK etkinliğinde yapılan açıklamaya göre futbol dünyasının efsanevi isimlerinden José Mourinho’nun hikayesi, sıra dışı bir belgesel ile Netflix üyeleriyle buluşacak. İsmi henüz kesinleşmeyen Mourinho belgeseli, Portekizli teknik adamın Chelsea, Real Madrid, Inter Milan, Manchester United, Tottenham Hotspur ve Roma gibi takımlardaki gösterişli kariyerine ve bu kariyeri şekillendiren iniş çıkışlara odaklanacak.

Netflix, teniste yeni bir çağın kapısını açan genç yıldız Carlos Alcaraz’ın etkileyici hikayesini de üyeleriyle buluşturmaya hazırlanıyor. İsmi henüz kesinleşmeyen Alcaraz belgeseli, genç yıldızın yaşamına ve sıralamalardaki hızlı yükselişine odaklanacak. 

OLAYLI EURO 2020 FİNALİ TÜM YÖNLERİYLE ANLATILACAK  

Netflix, etkinlikte önceki sezonlarıyla üyelerinin beğenisini kazanan yapımların yeni sezonlarını da duyurdu. Bu yapımlardan Ragbi: Altı Ulus Şampiyonası’nın 2. sezonu gelecek yıl yayınlanacak. Eleştirmenlerin beğenisini kazanan antoloji belgesel dizisi PERDE ARKASI’nın bir sonraki durağı Birleşik Krallık olacak. Yeni sezonda futbol dünyasının önemli olayları ve isimleri hakkındaki efsaneler masaya yatırılacak. 

Merakla beklenen The Final: Attack on Wembley belgeseli ise Mayıs 2024’te yayına girecek. Olaylı Euro 2020 finaline odaklanacak belgesel, İngiliz futbol tarihinin bu önemli ve ürkütücü gününde yaşananları anlatacak. Belgeselde o güne şahitlik eden kişiler tarafından oluşturulan içeriklerden, arşiv görüntülerinden ve özel röportajlardan yararlanılacak.

Netflix Kurgu Dışı Spor İçeriklerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gabe Spitzer konuyla ilgili şöyle konuştu: “Önemli yapımların yer aldığı spor odaklı içerik seçkimize eklenecek yeni yapımları duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Bu yapımlar; spor dünyasında tarih yazan isimleri, efsanevi ligleri, maçları, yarışları ve unutulmayan anları üyelerimize ulaştırma tutkumuzu yansıtıyor. Başarılı sporcuların ve kurumların hikayelerini en özgün şekilde anlatmamız için bize güvenmeye devam etmesi de bizi ayrıca gururlandırıyor.” 

Etkinlikte açıklanan yapımlarla ilgili detaylı bilgiler ise şöyle:

  • Alcaraz (geçici isim) (2025): Belgesel dizisi, tenisin genç yıldızı Carlos Alcaraz’ın 2024 yılı içerisinde kortta ve kort dışındaki yaşadığı olaylara içeriden bir bakış sunacak. Yapımcılığını, LaLiga’nın da yapımcılığını yürüten Morena Films’in üstlendiği belgesel dizisi, tenis dünyasında devrim yapan dünyanın en iyi sporcularından birini daha yakından tanımamızı sağlayacak.
  • Mourinho (2025): FC Porto’yu Şampiyonlar Ligi’nde zafere ulaştırarak spor dünyasında şaşkınlık yaratmasından yirmi yıl sonra, bu belgesel dizisi; futbolun öncü isminin hayatına ve iz bıraktığı döneme derinlemesine bir bakış sunacak. Mourinho’nun Chelsea, Real Madrid, Inter Milan, Manchester United, Tottenham Hotspur ve Roma’daki kariyeri, unutulmaz zaferleri ve tartışmalı olayları dizinin değineceği konulardan yalnızca birkaçı. Yapımcı John Battsek (Beckham; The Deepest Breath; WHAM!) ve yönetmen Joe Pearlman’ın (Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now; Robbie Williams; Bros: After The Screaming Stops) imzasını taşıyan belgesel dizi, Mourinho’nun yanı sıra çeşitli futbolcular ve teknik direktörlerle yapılan röportajları içerecek ve kendini ‘özel biri’ olarak tanımlayan teknik adamın dünyasını Netflix üyeleriyle buluşturacak.
  • Ragbi: Altı Ulus Şampiyonası 2. Sezon (2025): Ragbi: Altı Ulus Şampiyonası, Formula 1: Drive to Survive’ın yapımcılarıyla birlikte hayranlarını 2024 Guinness Altı Ulus Şampiyonası’na her zamankinden daha fazla yaklaştırıyor. İzleyiciler, bir kez daha dünyanın en köklü ve en büyük uluslararası ragbi turnuvasının heyecan dolu dünyasına girme fırsatını yakalayacak. Avrupa’nın en iyi takımları kupayı evlerine götürmek için mücadele ederken, fanlar kamera arkasında yaşananlara da şahitlik edecek. Ragbi: Altı Ulus Şampiyonası’nın yönetici yapımcılığını Box to Box Films adına Akademi Ödüllü James Gay-Rees (Amy; Senna), Paul Martin (Diego Maradona) ve Martin Conway üstleniyor. 
  • The Final: Attack on Wembley (Mayıs 2024): Wembley Stadyumu 11, Temmuz 2021’de teknik direktör Gareth Southgate ve İngiltere için tarihi bir galibiyete sahne olmak üzereydi. Ekip, İngiltere’nin 1966’dan beri oynayacağı ilk büyük finale giden yolculuğunda ülkeye ilham vermişti ve artık Avrupa Şampiyonluğu çok yakındı. Fakat İngiliz taraftarların ülkenin her köşesinden Wembley’e gelmesiyle birlikte kutlama havası hızla bir kaosa dönüştü. İçkinin ve uyuşturucunun etkisiyle kavgalar çıkarken, biletsiz taraftarlar stadyuma girmeyi başardı. İlk elden etkileyici tanıklıkların da kullanıldığı filmde, coşkuyla başlayan ve ülkenin sarsılmasıyla sonuçlanan bir günün dramatik hikayesi anlatılıyor. The Final: Attack on Wembley filminin yönetici prodüktörlüğünü Aloke Devichand, James Rogan ve Soleta Rogan, yönetmenliği ise Rob Miller ve Kwabena Oppong üstleniyor.  
  • PERDE ARKASI BİRLEŞİK KRALLIK (geçici isim) (2025): Eleştirmenlerin büyük beğenisini kazanan PERDE ARKASI belgesel dizisi, futbolun geniş (ve vahşi) dünyasındaki efsane hikayelerin perdesini aralıyor. Manşetlerin ötesine uzanan bu hikayeler, bildiğimizi sandığımız gerçeklerin farklı yanlarına ışık tutuyor. Her karakter odaklı hikaye, kahramanlarının ağzından içtenlikle anlatılıyor. Sonuçta ortaya azim, direnç, kalp kırıklığı, zafer, emek ve hatta mizahla dolu görüntüler çıkıyor. 

Daha önce gösterime giren ve duyurulan BeckhamBreak PointTour de FranceFull Swing; QuarterbackCaptains Of The World; Sprint (mevcut isim); Sunderland ‘Til I DieLa LigaLast Chance UThe Last DanceCheer ve At Home With the Furys gibi yapımların ardından gelen bu yeni projeler Netflix’in global spor odaklı yapımlarının başarısını ileriye taşıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı