İstanbul Modern'de eğitime ayrılan yeni bir mekân daha Eco Art Lab

İstanbul Modern yeni müze binasında yaratıcılığı destekleyen ilham verici programlar sunmaya devam ediyor. Damat Tween sponsorluğunda hayata geçen Eco Art Lab, doğayla ve çevreyle kurduğumuz bağı sanat yoluyla güçlendiriyor 

Gençler ve yetişkinler İstanbul Modern’de kültür mirasımız sanat yapıtlarından yola çıkarak doğayı konu alan atölyelere ve sanatçı etkinliklerine ücretsiz katılabiliyor. Global moda markası Damat Tween sponsorluğunda hayata geçen Eco Art Lab, doğa ile yaratıcı ve derin bağlar kurmak, sanat yoluyla doğaya dair yeni anlamlar üretmek için katılımcılarını yaratıcı, yenilikçi, doğa dostu sanat ve tasarım fikirleri geliştirmeye çağırıyor.  

Ekoloji, sanat ve tasarım disiplinlerini buluşturan Eco Art Lab, doğal formları, nesnelerin doğasını ve dönüşümünü konu alan atölye çalışmalarından ve sanatçılarla işbirliğinde yürütülen ileri dönüşüm etkinliklerinden oluşuyor. 

 

Eco Art Lab’in ilk Eğitim Programı; Kağıdın Dönüşümü 

Eco Art Lab, İstanbul Modern’in dönüşüm kutusunda biriken atık kâğıtların sanata dönüştüğü bir eğitim programı ile başlıyor. Atölye, İstanbul Modern Koleksiyonu’nda yer alan, el yapımı kâğıt ve doğal malzemelerle üretilmiş sanat çalışmalarından ilham alıyor. Katılımcılar, programa müzenin koleksiyonundaki bu yapıtları inceleyerek başlıyor. Atölyede ise, atık kağıtları yırtıyor, kâğıt teknesinde ıslatıyor, kurutuyor ve üretilen el yapımı kağıtlara desenler çizerek programı tamamlıyorlar. 

 

Eco Art Lab’de Sanatçılarla İleri Dönüşüm Atölyeleri 

Eco Art Lab sanatçılarla iş birliğinde sürdürülebilir gelecek, herkes için yaşamın devamlılığı, çevresel değişim gibi konuları işleyen ileri dönüşüm atölyeleri gerçekleştiriyor. Bu atölyelerde katılımcılar, farklı uygulama alanlarından sanatçı ve tasarımcılarla, kullanım süresi dolmuş nesnelerin sanat malzemesine ya da tasarım ürünlerine dönüşüm yöntemlerini ve olasılıklarını araştırıyor.

Eco Art Lab ile ilgili bilgi veren İstanbul Modern Eğitim ve Sosyal Projeler Direktörü Neslihan Varol, “Eco Art Lab, doğayı ve çevremizi sanatla keşfetmemiz için deneyimler sunuyor. Bu yaratıcı öğrenme ortamında genç ve yetişkinler, kâğıdın geri dönüşümünü konu alan atölye çalışmalarına katılıyor, kullanım süresi dolmuş kumaş parçalarını ve daha birçok nesneyi sanat üretimine dönüştürmek için sanatçılarla buluşuyor. Eco Art Lab doğayı sanatla keşfetmek için yaratıcı yöntemler sunuyor.” 

 

Damat Tween’in bağlı olduğu Orka Holding Pazarlama Grup Başkanı Büşra Orakçıoğlu: 

“Müşterileri için artık vazgeçilmeze dönüşen yaşam stiliyle her geçen gün güçlenen bir dünya markası olan Damat Tween, elde ettiği bu başarıyı, konfor ve fonksiyonelliğe dayalı lüksü, sürdürülebilir geleceğe duyduğu hassasiyetle sentezlemesine borçlu. Bu bağlamda, global bir marka olmanın hissettirdiği derin sorumluluk duygusu eşliğinde, İstanbul Modern ile Eco Art Lab ekseninde sürdürülebilir geleceğe yönelik farkındalık yaratan ve ufuk açan adımları birlikte atmaktan memnuniyet duyuyoruz. ‘Sürdürülebilirlik ve Dijitalleşme’ odaklı çalışmalarıyla dünya moda endüstrisinde değişime öncülük eden Damat Tween, Eco Art Lab’in sponsorluğunu üstlenerek nihai hedef olan insan-ekosistem dengesinin sağlanmasına yönelik çabalara verdiği güçlü desteğe ortak olmaya davet ediyor.” 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı