Ceyhun Atuf Kansu ödülü Özüaydın'a verildi

Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi, Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödül Töreni’ne ev sahipliği yaptı. Ödülü bu yıl “Karakırmızı” adlı eseri ile Ertuğrul Özüaydın kazandı.

Toplumcu şair ve yazar Ceyhun Atuf Kansu anısına 1986’dan bu yana düzenlenen Şiir Ödül Töreni Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşti. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD), ‘Cumhuriyet 100. Yılında’ etkinlikleri kapsamında düzenlediği ve Kansu ailesinin de katıldığı törende bu yıl ödülü “Karakırmızı” adlı eseri ile Ertuğrul Özüaydın kazandı. Programın açılış konuşmalarını Kansu ailesi adına Prof. Dr. Bahar Gökler ile ÇYDD Ankara Şube Başkanı Fürüzan Bilir gerçekleştirdi. Programda, Prof. Dr. Hikmet Özdemir, “Atatürk’ü Anlamak-Anlatmak: Ceyhun Atuf Kansu” başlıklı sunumla etkinliğe katkıda bulundu.

Ali Cengizkan, Bahar Gökler, Ahmet Özer, Ferruh Tunç ve İlyas Tunç’tan oluşan ödül seçici kurulunun seçtiği “Karakırmızı”  eseri için Ertuğrul Özüaydın’a ödülü, Işık Kansu tarafından takdim edildi. Tören, Sinancan Özkemahlı’nın çellosu ve Emre Kaykaç’ın gitarıyla renk kattığı müzik dinletisiyle sona erdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı