Buca turizmin merkezi olacak

Buca’nın nostaljik sokakları, kent turizmine kazandırılacak

BUCA Belediyesi, tarih kokan sokaklarıyla ünlü Dumlupınar Mahallesi’ni kentin turizm merkezi haline getirecek. 39 hektar alanda çalışmaları tamamlanan Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nde son aşamaya geldiklerini belirten Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Çok yakında herkes Buca sokaklarını keşfetmek için can atacak” dedi.

İlçenin tarihi ve kültürel birikimini tarihin tozlu sayfalarından gün yüzüne çıkarmak için çalışmalar yapan Buca Belediyesi, Dumlupınar Mahallesi’ni turizmin göz bebeği haline getirecek projede son aşamaya geldi. Cumhuriyet öncesi İzmir’in Levanten ailelerine ait tarihi köşklerin ve Rum evlerinin bulunduğu mahallede hayata geçirilecek proje için mülk sahiplerinden herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

UĞRAK NOKTA OLACAK

Bölgede hayata geçirilecek Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin İzmir turizmi için büyük önem taşıyacağına inandıklarını belirten Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Dumlupınar Mahallesi kentimiz için eşsiz bir hazine. Sokaklarında gezerken adeta geçmişe yolculuk yapıyorsunuz. Bu nedenle, burayı herkes görsün bilsin istiyoruz. Mahalle yenilenen hali ile gezginlerin uğramadan geçemeyeceği bir nokta olacak” diye konuştu.

NE YAPILACAK?

Sokak Sağlıklaştırma Projesi, kentsel sit alanı içerisinde kalan, Dumlupınar Mahallesi 121 ve 83 sokaklara cephe veren 15 adet tescilli, 3 adet özgün ve geleneksel 52 adet yeni yapıyı kapsıyor. Mülk sahiplerinden herhangi bir bedel talep edilmeyecek proje ile bütün yapıların sokağa bakan cepheleri nizami bir şekilde restore edilerek, ortak estetik bir görünüm sağlanacak. Çalışmanın,  restorasyon, rölöve ve restitüsyon projelerinin tamamlanmasının ardından İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun onayına sunulacağı açıklandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı