13. Phaselis Festivali Başladı

Kemer’de bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Phaselis Festivali, Cumhuriyet Tangoları grubunun konseriyle başladı.

Kemer Yöresi Tanım Vakfı (KETAV) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kemer Kaymakamlığı ve Kemer Belediyesi destekleriyle Phaselis Antik Kenti’nde bu yıl 13’üncüsü düzenlenen festivale, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Seyhan, KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz ve KETAV yönetim kurulu üyeleri, turizmciler, STK temsilcileri, yerli ve yabancı turistler ile vatandaşlar katıldı.

Festival, ilk olarak tarihi kemerlerin önünde kurulan alanda açılış kokteyli ile başladı.

Kokteyl sonrası sahneye Cumhuriyet Tangoları grubu çıktı.

Şefliğini Hakan Şensoy’un yaptığı grubun solistliğini Ezgi Köker ve Teyfik Rodos yaparken, kemanda Can Özhan, bandoneonda Tolga Salman, piyanoda Toros Can yer aldı.

Cumhuriyet Tangoları’nın başarı ile sergilediği eserler, alanda bulunanlar tarafından büyük beğeni topladı.

Phaselis Festivali ile ilgili konuşan Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, “İlçemizde sanat ve tarihin buluştuğu, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle bu yıl Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına atfen 13’üncüsünü düzenlediğimiz Phaselis Festivali, Kemerimizin en önemli etkinliklerinden bir tanesi. Yapılan etkinlik bölgemizde turizmin sadece deniz, kum ve güneş ile kalmadığının sanatın da bunlardan bir tanesi olduğunun göstergesidir. Emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, konser sonrası yaptığı açıklamada, sanatla tarihi buluşturan Phaselis Festivali’nin muhteşem bir konserle başladığını söyledi.

Festivalin düzenlenmesinde başta KETAV olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ettiğini ifade eden Başkan Topaloğlu, “Antik bir kent olan Phaselis’te böyle bir organizasyonun yapılması çok anlamlı. Bu festival, hem Kemer tanıtımına hem de sanata verilen değere katkı sağlıyor. İlçemizde tatilini sürdüren çok sayıda yabancı misafir de festivale iştirak etti. Kemer Belediyesi olarak biz de elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Alternatif turizm için Kemer İlçesinde sanattan spora birçok etkinliğin düzenlendiğini belirten Kemer ve Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, “Bu yıl Vakfımız tarafından 13’üncüsü düzenlenen Phaselis Festivali turizm çeşitliliği için ve bölgemizin en önemli atik kenti olan Phaselis’in tanıtımı için değer verdiğimiz bir etkinlik. Bu yıl festivalimizin ana temasının Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olması nedeniyle ayrıca bizler için çok önemli. Phaselis Festivali’nin düzenlenmesi için bizlere destek olan başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Kemer Kaymakamlığımız, Kemer Belediyemiz olmak üzere tüm destek veren turizmcilerimize ve konserimize katılan herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Phaselis Festivalinde bugün günü saat 21:00’de Anadolu Ozanları grubu sahne alacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı