Perakendecilerden Sağlıklı Gelişim için Verimlilik Çağrısı

10. Perakende Teknolojileri Konferansı, perakende ve bilişim sektörlerini buluşturdu. 900 milyar TL’yi temsil eden ZMD, verimliliğin anahtarının doğru teknoloji yatırımları olduğunu vurguladı

Gıdadışı perakende sektörünün önemli temsilcisi Zincir Mağazalar Derneği tarafından düzenlenen 10. Perakende Teknolojileri Konferansı, perakende ve bilişim sektörü profesyonellerini buluşturdu. Perakende sektöründe verimlilik artırma, operasyonları geliştirme ve alışveriş deneyimini zenginleştirmeye yönelik teknolojik çözümlerin sahnede yer aldığı konferansta, sektör gündemindeki konulara da değinildi.

900 milyar TL ciroyu temsil eden Zincir Mağazalar Derneği, ev elektroniğinden kozmetiğe, yapı marketten hazır giyime gıda dışı kategorilerinde ülkenin en büyük perakendecilerinden oluşan üyeleriyle 55 bin satış noktasında 360 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor. Organize perakendenin yaygınlaşması ve kayıtlı ekonomiye katkısının artırılması amacıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Zincir Mağazalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, üye perakendecilerinin istihdamının son 5 yılda 60 bin kişi arttığını, sektörün istihdamdaki çıpa görevini sürdürdüğünü vurguladı.

Sektörün 2024 yılı beklentilerine ve enflasyonla mücadele çalışmalarına da değinen Tınastepe, orta vadeli plana uyumlanma ve teknolojik çözümlerle verimlilik yatırımlarına ağırlık verme çağrısı yaptı. Sektörün çözüm bekleyen konularını yineleyen Tınastepe, kozmetik ürünlerindeki taksit yasağı uygulamasının artık sona erdirilmesi gerektiğini, bu durumun tüketicinin yanında artık üretime de zarar vermeye başladığını belirtti. Yabancı yatırımcıların ülke ekonomisine olumlu etkilerine dikkat çeken Tınastepe, yabancı ortaklı şirketlere dövizle kiralama yapılabilmesi durumunda ortaya çıkan haksız rekabetin de bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu sene onuncusu düzenlenen Perakende Teknolojileri Konferansı’nda 17 Ekim Salı günü Hilton Maslak Otel Istanbul’da ve eş zamanlı olarak Digital Network Alkaş platformunda canlı yayınla gerçekleşti. Perakendede verimliliği hedefleyen teknolojik çözümlerin, bu çözümleri uygulayan perakendecilerle birlikte sahnede yer aldığı Çözüm Oturumları, konferansın en ilgi çeken oturumları oldu. 10 çözümün anlatıldığı konferansta ayrıca İnsan Kaynakları, Müşteri Deneyimi, Pazarlama ve Sürdürülebilirlik konularında paneller, dijital dönüşümde trendleri ve müşteri davranışlarını özetleyen araştırma oturumu da yer aldı. Konferansın keynote konuşmacıları Uzman Doktor Kerem Dündar ve YouTube İçerik Yapımcısı Barış Özcan yapay zekanın gelişimine ve yaşama etkilerine dair görüşlerini paylaştılar.

 

Zincir Mağazalar Derneği Hakkında:

Gıdadışı modern perakendenin güçlü temsilcisi Zincir Mağazalar Derneği, 2012 yılından bu yana sektörün gelişimi ve ekonomideki öneminin vurgulanması yönündeki etkin çalışmalarını sürdürmektedir. Modern perakendenin farklı alt kategorilerindeki öncü oyuncularını temsil eden Zincir Mağazalar Derneği, güçlü üye yapısıyla ve etkin çalışmalarıyla kamuoyundaki algısını sağlamlaştırmaya devam etmektedir. Zincir Mağazalar Derneği üyeleri, Türkiye genelinde yaklaşık 55 bin satış noktasında, 360 bin kişilik istihdamı ve 900 milyar TL’nin üstünde bir ciroyu temsil etmektedir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı