Sanofi, Care4Rare programının ilk adımı olan “İhtiyaç Belirleme Çalıştayı" gerçekleşti

Sanofi Türkiye, ülkemizde sağlık alanında küresel rekabetçiliği artırmak ve inovasyon ekosistemini güçlendirmek için yürüttüğü PharmUp Girişimcilik Programı kapsamında Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık ve İlaç Teknoloji Merkezi (LHUSTEK) ve Teknopark İstanbul ile bir araya gelerek nadir hastalıklar alanında yenilikçi sağlık çözümleri keşfetmek ve teşvik etmek amacıyla Care4Rare isimli yeni bir proje başlattı. Care4Rare’in ilk adımı olan “İhtiyaç Belirleme Çalıştayı” 20 Aralık tarihinde Ankara Lokman Hekim Üniversitesi’nde gerçekleşti.

“İhtiyaç Belirleme Çalıştayında”, Sağlık Bakanlığı Otizm, Zihinsel Özel Gereksinimler ve Nadir Hastalıklar Dairesi Başkanı Prof. Dr. Onur Burak Dursun ve Prof. Dr. Bülent Gümüşel’in moderasyonu ile Nadir Hastalıklar Sağlık Strateji ve Eylem Planı’nda yer alan ve yenilikçi dijital teknolojilerle karşılanabilecek ihtiyaçlar görüşüldü. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Tıbbi İlaç ve Cihaz Kurumu Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü, Türkiye Sağlık Hizmetleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerinin yoğun katılımlarıyla gerçekleşen çalıştaya, Nadir Hastalıklar alanında uzman hekimler ve hasta derneği temsilcileri de katkı sağladılar. 

Projenin ana odağı olan nadir hastalıklar için “Farkındalığın ve Bilgi Düzeyinin Arttırılması”, “Hasta ve Hasta Yakınlarının Desteklenmesi”, “Nadir Hastalıkların Tanısı” ve “Tedavi ve Bakım Hizmetleri”  gibi 4 başlık etrafında yapay zeka, karar destek algoritmaları, mobil uygulamalar, uzaktan sağlık hizmetleri gibi teknolojilerin yanısıra sağlık verilerinin etkin kullanımına ilişkin konular ele alındı. Katılımcılar, bu alanda geliştirilebilecek çözümleri destekleme ve hedef kitlelere ulaştırma konusunda ise işbirliği yapılmasının öneminin altını çizdiler.   

Önümüzdeki aylarda Care4Rare projesine başvuru yapan girişimciler, çözümlerini uzman görüşlerine dayanan çalıştay raporu şekillendirerek değerlendirme sürecine girecekler. 

 Pelin Yunusoğlu

Sanofi Özellikli Tedaviler Türkiye, Levant ve İran Genel Müdürü

Care4Rare projesi kapsamında gerçekleştirilen çalıştay hakkında açıklama yapan Sanofi Özellikli Tedaviler Türkiye, Levant ve İran Genel Müdürü Pelin Yunusoğlu, “Care4Rare programımız nadir hastalığı olan hastalar için tanıdan başlayarak tedavi ve takip süreçlerinde bütün ihtiyaçlarının ortaya konulabilmesi, bu ihtiyaçların start-up ile paylaşılması, sağlık odağında çalışan start-up’ların bu ihtiyaçlara uygun yenilikçi dijital çözümler getirebilmesi için başlattığımız bir program. Program bizi gerçekten çok heyecanlandırıyor. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz çalıştayımızı, alanında uzman sağlık otoritelerinin yer aldığı paydaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Çalıştayda öncelikli ihtiyaçları ekosistemde yer alan tüm paydaşlarımızın gözünden değerlendirme fırsatı bulduk ve bunları detaylı olarak tartıştık. Belirlenen bu ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanacak olan rapor geniş bir girişimci havuzu ile paylaşılacak. Girişimcilerimiz de çalıştayın çıktıları doğrultusunda çalışmalarına yön vererek hastaların hayatlarını kolaylaştıracak çözümler üzerine çalışmalarını yürütecekler. Sanofi olarak burada hem elçi olacağımız için hem de bazı projeleri iş ortaklarımızla birlikte hayata geçireceğimiz için gururluyuz.” dedi. 

  Tüm yıla yayılacak etkinlikler planlandı

İş ortakları ve paydaşlar, program çerçevesinde gerçekleşen İhtiyaç Belirleme Çalıştayı’na, Sprint ve Demoday etkinliklerine katılım sağlayarak, programa başvuran girişimcilerin seçiminde kritik bir rol oynayacak. Çözüm geliştirme takımlarını oluşturmak ve desteklemek adımlarıyla devam edecek olan programın sonraki aşamalarında ise tüm paydaşların katkıları ve değerlendirmeleriyle sırasıyla; girişimcilere yönelik yapılacak eğitimler, çözüm geliştirme odaklı Sprint etkinliği ve yılın ikinci yarısı Teknopark İstanbul’da Demoday etkinliği gerçekleşecek.

Projeye başvuruları care4rare (sanofi.com.tr) üzerinden yapılabilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı