Giyilebilir Sağlık Teknolojileri Girişimi Interrupt 7 Milyon TL Taleple Kitle Fonlamada

Parkinson hastalığı olan bireylerde görülen ‘donma fenomeni’ semptomunu durduran giyilebilir tıbbi cihaz üreticisi Interrupt Engineering, MoveMate projesiyle yatırım turuna çıktı. Küresel ölçekte büyük bir pazar potansiyeli olan sağlık teknolojileri pazarına inovatif çözümler sunan girişim, paya dayalı kitle fonlaması mevzuatı gereği şirket paylarının %16’sının yatırımcılara arzıyla 7 milyon TL fon talep ediyor. Altı kişiden oluşan genç ve idealist ekibiyle İTÜ ARI Teknokent bünyesinde çalışmalarına devam eden Interrupt’ın fonbulucu platformundaki yatırım turu 9 Aralık 2023’e kadar tüm yatırımcıların katılımına açık.          

Biyomedikal mühendisleri Şeyma Yılmaz, Hilal Çevik ve optik tasarım mühendisi Osman Eldeş tarafından temelleri atılan, 2022’de İTÜ ARI Teknokent bünyesinde kurulan Interrupt Biyomedikal ve Mühendislik Anonim Şirketi paya dayalı kitle fonlama turunu başlattı. 

Girişim şirketi, hareket kontrolünü etkileyen bir dizi semptomla karakterize Parkinson hastalığında görülen ‘donma fenomeni’ni durduran giyilebilir tıbbi cihaz MoveMate’i üretiyor. MoveMate’in geliştirilmesi, üretimi ve dağıtımı için gereken kaynağı sağlamak üzere şirket paylarının %16’sının yatırımcılara arzıyla 7 milyon TL fon talep eden Interrupt, yatırım turu öncesinde Doç. Dr. Hasan Erdem’den 1 milyon 400 bin TL yatırım taahhüdü aldı. fonbulucu platformundaki yatırım turunun başlama tarihi olan 10 Ekim 2023 Salı günü saat 10.00 itibari ile 20 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %30 fazladan pay vereceğine duyuran şirkete 9 Aralık 2023’e kadar yatırım yapılabilecek. 

“Ürünümüz küresel pazarda yer bulabilecek donanımda”

Ürün hakkında bilgi veren Interrupt Engineering Kurucu Ortağı ve CEO’su Şeyma Yılmaz, “MoveMate, özel bir algoritma sayesinde hastaların donma anlarını tespit eden ve bu anlarda hastalara işitsel uyarı vererek yürümeye başlamalarına yardımcı olan bir teknoloji. Hastaların günlük yaşamlarını daha bağımsız bir şekilde sürdürebilmelerini sağlayan teknolojimiz, ayak bileğine takılarak kolaylıkla kullanılabiliyor ve her hastanın ihtiyacına göre özelleştirilebiliyor. Halihazırda yaklaşık 10 milyon olan Parkinson hastası sayısının dünya genelinde artan yaşlı nüfus nedeniyle önümüzdeki 10 yıl içinde ikiye katlanması öngörülüyor. Dolayısyla semptomları durdurabilen MoveMate gibi ürünlere küresel ölçekte ciddi bir ihtiyaç duyulması bekleniyor. Ürünümüz Türkiye’de üretildiği için ihracat potansiyeli son derece yüksek olup sağlık teknolojilerindeki hızlı gelişmelerle küresel pazarda da yer bulabilecek donanımda” dedi.

“Gerçek zamanlı çözümler sunuyoruz”

Yatırımcılara çağrıda bulunan Şeyma Yılmaz, “Parkinson hastalığı gibi yaşam kalitesini olumsuz etkileyen nörolojik sorunları çözmek için yenilikçi ve etkili çözümler sunuyoruz, alanında profesyonel danışmanlarımız ve ekibimizle işin hem mühendisliği hem doğası hakkında donanım sahibiyiz. Ayrıca regülasyonların ve uluslararasılaşmanın farkındayız, bunlar için çalışıyoruz. Türkiye ve Amerika’da satışlara hızla başlamak için bir kitleye hitap etmeye başladık. Parkinson hastalarının günlük sorunlarını onların rahatsız olmayacağı, hayatını kolaylaştıracağı biçimde ürünler geliştirmek için ilk adımımızı attık. Diğer giyilebilir sağlık teknolojileri alanında üretim yapan şirketlerden farklı olarak gerçek zamanlı çözümler sunuyoruz. Yatırımcılarımız erken aşama bir girişim olan Interrupt Engineering’e destek olarak ürün tasarımı ve PoC sürecini tamamlamış, pazar hazırlığı neredeyse bitmiş bir şirkete ortak olmuş olacaklar” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı