Uluslararası 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu'nun 4. Etabında bisikletçiler rüzgara karşı finişe vardı

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun Cumhuriyet’in 100. Yılı onuruna; Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) Avrupa Turları 2023 takviminde Elit Erkekler 2.2 kategorisinde düzenlediği 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nun dördüncü etabı olan 176,1 km’lik Samsun – Çorum etabı sona erdi.

Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına düzenlenen “100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu”nda milli mücadelemizin başladığı nokta olan Samsun’dan start alan bisikletçiler yaklaşık 4 saatin ardından Çorum’da finiş noktasına ulaştılar.

Bir ulusun bağımsızlık mücadelesinin fitilini ateşleyecek yolculuğun üzerinden geçen yaklaşık bir asır sonra Samsun’dan start alan bisikletçiler, zaferlerle dolu tarihimizin arasından 176,1 km pedal basarak Çorum’a ulaştı. Yaklaşık dört saat boyunca pedal çeviren 100 bisikletçi zorlu parkurlara, sıcağa ve rüzgâra karşı finişe vardı.

 

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nun 176,1 km’lik dördüncü etabı olan Samsun – Çorum Etabı’nın galibi: Spor Toto Cycling takımından Serdar Anıl Depe oldu

Her kilometresinde ayrı hikâyeye ve ayrı mücadeleye sahne olan 176,1 km’lik uzunluğuyla “100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu”nun en uzun ikinci etabı olan Samsun-Çorum etabı yaklaşık 4 saatin ardından son buldu. 09.00’da milli mücadelemizin yapı taşı Samsun’dan başlayan tarihi yolculukta Spor Toto Cycling Takımı’yla mücadele eden Serdar Anıl Depe, neredeyse yarışın başından sonuna kadar liderliğini korumayı başardı. Solo kaçışı ile Samsun-Çorum 176 km’lik etabında Spor Toto Cycling Takımından Serdar Anıl Depe, 4 saat 15 dakika ve 9 saniye ile finişe ilk varan isim oldu. Yine Spor Toto Cycling Takımından Ahmer Örken ise yarışı ikinci bitirirken, Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Burak Abay da yarışı üçüncü sırada tamamladı. Bisikletçileri finiş noktasında Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön karşıladı.

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nda ise forma sahiplerinde bir değişiklik olmadı. Maximillian Stedman “sarı formayla”, Bocharov “yeşil formayla”, Khalil Khorsid ise “kırmızı formayla“ mücadelesini sürdürecek.

Yarışın 5. ve son etabı, 5 Ağustos’ta 175,1 km mesafesiyle Çankırı-Ankara etabı olacak. 2.501 metre irtifa kazanıma sahip olan etap ile beraber tarihi 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu Ankara’da, Kurucu Meclis önünde son bulacak. Saat 09.00’da başlayacak olan yarış, yaklaşık 13.25’te sona erecek.

UCI Kıta Takımları, Milli Takımlar ve Kulüp Takımlarının katılacağı 100. Yıl Bisiklet Turu’nda; 16 takımdan 100 bisikletçi, Sivas’tan Ankara’ya Cumhuriyetin yolunda tarihin izinde 784 km pedal çevirecek. Türkiye Bisiklet Federasyonu organizasyonu ile düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu; Cumhurbaşkanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İl Valilikleri, Belediyeleri, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Kamu Kurum Kuruluşları ile Shimano Türkiye’nin destekleriyle Cumhuriyetin kuruluş adımlarının atıldığı Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi start alan yarış; Amasya, Havza, Samsun, Çorum, Çankırı üzerinden 5 Ağustos, cumartesi günü Ankara’da Cumhuriyet’in kurulduğu I. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önünde son bulacak.

 

Etap       Tarih                                                                                    Km                         Başlangıç            Bitiş

5.Etap:   5 Ağustos   Çankırı- Ankara                         175,4 km         09:00                13:25

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı