Esporun Veri Noktası Scoutli 4 Milyon TL Fon Talebiyle Yatırım Turunda

Yıllık bileşik %26 büyüme oranıyla hızla gelişen espor pazarında faaliyet gösteren Scoutli, fonbulucu üzerinden paya dayalı kitle fonlama kampanyasını başlattı. Espor takımlarının ve koç ekiplerinin scouting, veri analizi, takım yönetim süreçlerini optimize etmek amacıyla 2022 yılında kurulan şirket, geçtiğimiz ay çıktığı köprü turda 26,93 milyon TL değerleme üzerinden 800 bin TL yatırım almış ve toplam yatırım tutarını 100 bin dolar seviyesine çıkarmıştı. Girişim şirketinin 25 Kasım’a kadar sürecek yeni turdaki hedefi, şirket paylarının %14’ünün arzıyla 4 milyon TL fon toplamak. 

Yarattığı 40 farklı veri noktasına dayanan oyuncu değerlendirme algoritması ile takımların scouting süreçlerini standardize eden ve oyuncuların kolay şekilde keşfedilmesini sağlayan yazılım şirketi Scoutli, kitle fonlama turuna çıktı. Hindistan, Avustralya, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Almanya, İspanya, İngiltere, Meksika, Amerika ve Kanada olmak üzere 11 ülkeden aboneleri bulunan; 13 ülkeden 55’in üzerinde oyuncuyu temsil eden girişim, fonbulucu platformundaki turda şirket paylarının %14’ünün yatırımcılara arzıyla 4 milyon TL fon talep ediyor. Kuruluşundan bu yana üç yatırım turunda toplamda 100 bin dolar yatırım almayı başaran Scoutli’nin hedefi, kısa vadede global operasyonlarını güçlendirmek ve uzun vadede 200 milyon dolar değerlemeye ulaşarak  dünyanın en büyük espor topluluğunu inşa etmek.

Yatırım turunun başarılı bir şekilde tamamlanması halinde ilk olarak ABD ve Dubai açılımını gerçekleştirecek olan girişim şirketi, turun başlama tarihi olan 26 Eylül 2023 Salı günü saat 10.00 itibari ile 20 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %10 fazladan pay verecek. Dağıtılacak bedelsiz paylar tüm ortakların hisselerinden oransal olarak dağıtılacakken, şirketten gelen bilgiye göre bilançoda sermaye yedekleri kaleminde bulunan toplam 2 milyon 131 bin 216 TL, yatırım turu sonunda toplanan fon ile birlikte 61 bin 206 TL’lik mevcut sermayeye ilave edilecek.  

Scoutli oyuncu, takım ve maç analizleri pazardaki en geniş veri tabanlarından 

Scoutli’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Kurucu ve CEO Yücel Arda Bayram, “Büyüyen bir pazar olan esporda her yıl binlerce yeni oyuncu kariyerine başlıyor ancak standardize edilmiş bir oyuncu keşfetme süreci olmaması sebebiyle bu oyuncuların büyük çoğunluğu kariyerlerini profesyonel seviyeye taşıyamıyor. Yarattığımız 40 farklı veri noktasına dayanan oyuncu değerlendirme algoritması ile takımların scouting süreçlerini standardize ediyor ve oyuncuların kolay şekilde keşfedilmesini sağlıyoruz. Topladığımız yüz binlerce maçlık veri ile birlikte takımlara ve koç ekiplerine, bütün veri analizi süreçlerini yönetebilecekleri bir platform sunuyoruz. Takımlar hazırlık maçlarının yapay zeka ile analiz edilmesinden ısı haritalarına, oyuncuların ve takımların kariyer verilerine, maç içindeki spesifik performanslarına kadar çeşitli verilere saniyeler içerisinde kolayca ulaşabiliyor. Geliştirdiğimiz Computer Vision ve Yapay Zeka destekli araç ile 4 saatlik maç analizi sürelerini 20 dakika bandına indirebiliyor ve zamandan da ciddi bir tasarruf sağlıyoruz. Elimizde bulundurduğumuz oyuncu, takım ve maç verileri, mevcut pazardaki en geniş veri tabanlarından biri konumunda” dedi. 

Hedefleri hakkında da konuşan Bayram, “Hali hazırda geliştirdiğimiz ve kullanıma sunduğumuz yapay zeka destekli maç analiz aracımızla beraber, gelecekte bu maç verilerini de kullanarak çok daha kapsamlı bir yapay zeka aracı geliştirmeyi istiyoruz. 2028 sonuna kadar dünyadaki espor takımlarının %75’i tarafından aktif kullanılır konuma gelmek, pazarda en yüksek market payına sahip veri analizi şirketi konumuna ulaşmak ve 200 milyon dolar şirket değerlemesini yakalayarak dünyanca kabul gören bir espor topluluğu oluşturmak için tüm gayretimizle çalışmaktayız” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı