Borusan Otomotiv Motorsport 2024 GT4 Avrupa Serisi'nde Güçlü Kadrosu ile Sezona Hazır

Üst düzeyde rekabetin olduğu GT4 Avrupa Serisi’nde ülkemizi temsil eden ilk ve tek Türk takımı Borusan Otomotiv Motorsport (BOM), İstanbul Park Pisti’nde gerçekleştirdiği sezon öncesi testinde 2024 sezonunda yarışacak pilotlarını tanıttı. BMW yarış otomobilleri ile 16’ncı yarış sezonuna hazırlanan BOM, turkuaz BMW M4 GT4 yarış otomobili ile Avrupa’da mücadele edecek. 

GT4 Avrupa Serisinde ara vermeden 6 sezondur Türkiye’yi başarı ile temsil ettiklerini ifade eden Borusan Otomotiv Motorsport’un Takım Direktörü Ahmet Köseleci, 2023 sezonunda üstesinden gelinen onlarca zorluk, unutulmaz anılar ve Avrupa üçüncülüğü için ekibini tebrik etti. Daha iyi sonuçlara ulaşmak istedikleri 2024 sezonunda gelişim, istikrar ve tutku ile mücadele edeceklerini belirtti.

Yeni sezonda pilotların her birinin alanında önemli başarılara imza atmış isimler olduğunu belirten Ahmet Köseleci, “12 kapı numaralı BMW M4 GT4’te bu sezon 14’üncü şampiyonluğu için mücadele edecek Berkay Besler’e, 2023 GT4 Avrupa Serisi şampiyonu, motor sporlarında sayısız başarıya imza atmış Gabriele Piana eşlik edecek” dedi.

BOM’un 11 kapı numaralı otomobilinde ise 2020 GT4 Avrupa 2’ncisi, tecrübeli isim Yağız Gedik ile yükselen yıldız Pedro Ebrahim’in bitiş çizgisini ilk sırada geçmeye çalışacaklarını belirten Köseleci, “Güçlü pilot kadromuz ile birlikte yeni sezonda BOM rüzgarı estirip, bayrağımızı dalgalandıracağız.” dedi. 

BMW Motorsport fabrika pilotlarından Augusto Farfus ise 2023 sezonundan beri BOM ile sık sık görüşmeler yaparak takımın gelişimine yönelik değerli katkılar sağlarken, yeni sezon için duygularını ifade etti.

Augusto Farfus: “Uzun zamandır yarışan bir BMW pilotu olarak, BMW otomobilleri kullanan her takımı hayranlıkla izliyorum. BOM uzun zamandır izlediğim ve GT4 mücadelesinde çok başarılı bulduğum bir takım. GT4 Avrupa Serisi’ni her zaman yakından takip ettim. Bu sezon Borusan Otomotiv Motorsport’un benim sözüme güvenerek Pedro’ya şans vermesi vesilesiyle daha da yakından takip edeceğim. Pedro’nun BMW için mücadele edecek genç ve hızlı bir pilot olması bizler için çok kıymetli. Eminim ki bizleri çok başarılı bir sezon bekliyor. BOM, yaptığı yatırımlarla zirveyi hedefleyen kararlı bir GT4 takımı…” diyerek BOM’a olan desteğini belirtti. 

Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan Borusan Otomotiv Motorsport’un diğer sponsorları Shell, Borusan Lojistik, Borçelik, Gedik Piliç, Borusan Oto, Supsan ve Glasurit’tir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı