Watchmen Filmi İçin Olumlu İşaretler

Watchmen’in fragmanı nihayet Cuma günü geldi. Alan Moore’un tüm grafik romanların anasının büyük ekran uyarlamasının yapılacağı duyurulduğu için pek çok hayranın oldukça gergin olduğunu söylemek doğru olur. Kimse bunun ortalığı karıştırmasını istemiyor ve Moore’un diğer işlerinden bazılarının ( V for Vendetta, From Hell ) takdire şayan sinematik versiyonlarına rağmen, pek çok çevrede dokunulmaması gereken, dokunulmaması gerekenin Watchmen olduğu yönünde net bir his var. filme alınacak

Sonra dümendeki Zach Snyder meselesi var. Kanıtlanmış sinema deneyimi veya başarısı çok az olan veya hiç olmayan bir yönetmenin ( Dawn of the Dead oldukça iyiydi, 300 daha azdı) ona Watchmen vermesi büyük bir risk gibi görünüyor. Filmin doğru görünmesi için gereken görsel stillerle başa çıkacağından çok az şüphem var. Bununla birlikte, romanın doğasında var olan çok sayıda ve çeşitli olay örgüsü temalarını başarılı bir şekilde bulup çıkarmayacağı tartışmaya açıktır.

Ve böylece ilk fragmanı Cuma sabahı izledim. Sonra tekrar izledim. Ve yeniden. Ve beş izledikten sonra yüzümde ilk Kara Şövalye reklamını izlediğimden beri en büyük gülümsemeyle arkama yaslandım. İlk izlenimler iyi. Aslında çok iyi.

Öncelikle, görünüşe göre Snyder gerçekten de bunu başarmak için gereken görsel tarzı yakalamış. Den of Geek’ten Rob McLaughlin’in fragman yayınlandıktan sonra mesaj panolarına yazdığı gibi, panellerin kaldırıldığını ve selüloitte mükemmel bir şekilde yeniden yaratıldığını görebilirsiniz. Benim için öne çıkanlar, Komedyen’in Vietnam’daki görev gezisinin kısa anları ve Dr. Manhattan’ın Mars’taki sarayının son çekimi. Mükemmel bir şekilde gerçekleştirilen ve beklentilerimin çok ötesinde olan tek başına çekim, Snyder’ın bunu gerçekten başarabileceğine inanmamı sağladı.

Karakterlerin çoğu tam olarak kitapta göründükleri gibidir. Özellikle etkileyici olan, herkesin tahmin edebileceği kadar iyi işlenmiş gibi görünen Dr Manhattan. Fragmanın tonu umut verici bir şekilde kasvetli, karanlık ve önsezili, Rorschach harika görünüyor ve kulağa harika geliyor ve film boyunca efektler yalnızca bu iki dakikada gösterilenleri koruyorsa, izleyiciler görsel bir şölen yaşayacak.

Bazı endişeler var. Matthew Goode’un Ozymandias’a bakışı, korkarım hala benimle dalga geçiyor. Yeterince hantal görünmüyor, yeterince yakışıklı görünmüyor ve saçları züppe bu doğru gelmiyor. Silk Spectre’ın karavandaki görünümü de beni biraz endişelendirdi. Romanda olduğu biraz savunmasız, her zaman sorunlu bir suç savaşçısından çok Catwoman benzeri bir süper kahraman olarak karşımıza çıkıyor. Artı kıyafeti tamamen yanlış çok seksi olmasına rağmen.

Ancak bunlar, beni 2009’a sağlam bir şekilde bağlamayı başaran bir fragmandaki küçük kelime oyunları. Bu parçaları gördükten sonra, daha fazlasını görmek için sabırsızlanıyorum. Film erken vaatlerini yerine getiremezse, Warner Bros’un cevap vermesi gereken çok şey olacak. Geçen haftaki fragmanı kaçırdıysanız yine buradayız.

https://diziizle.blog/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı