TikTok’ta İçerik Üretmenin Yeni ‘Anlık’ Yolu: TikTok Now

Eğlence platformu TikTok'un yaratıcı özelliklerine bir yenisi daha ekleniyor. TikTok Now adı verilen yeni formatla, kullanıcılar o an ne yaptıklarını telefonlarının ön ve arka kamerasını aynı anda kullanarak fotoğraf veya 10 saniyelik video olarak paylaşabilecek. TikTok Now, kullanıcılara içeriklerini paylaşmaları içinbir bildirim gönderecek. Kullanıcıların arkadaşlarının içeriklerini görebilmesi için kendilerinin de içerik paylaşması gerekiyor.

 

Kullanıcı deneyimine daha spontan bir yaklaşım kazandırmayı hedefleyen platform, kullanıcıların kendilerine en yakın hissettikleriyle olan etkileşimini bu yöntemle derinleştirmeyi hedefliyor. 

 

Her gün binlerce TikTok içerik üreticisi “eğlence” kavramına yeni bir anlayış getiriyor. TikTok, kullanıcıların etkileşimli içerikler üretebileceği bir platform olmakla beraber kullanıcılara yeni ve heyecanlı toplulukları keşfedebilmeleri için olanak sağlıyor. 

 

TikTok Now Kullanıcılar Arasındaki Bağı Kuvvetlendirecek

TikTok Now, kullanıcıların birbirleriyle bağlantı kurmak için yeni ve eğlenceli deneyim vaadediyor. TikTok Now aracılığıyla kullanıcılar uygulamadan bildirim geldiği anda, o anı video yada fotoğraf olarak paylaşabilecek. Bu da TikTok kullanıcıları arasındaki bağın perçinlenmesine olanak sağlayacak.

 

Test aşamasında olan bu özelliğin, önümüzdeki haftalarda her kullanıcı için aktif olması planlanıyor. Kullanıcı deneyimini sürekli güncellemeyi ve iyileştirmeyi hedefleyen TikTok, kullanıcıların fikirlerine göre TikTok Now formatını düzenlemeye devam edecek. 

 

TikTok Now özelliğinin topluluğun güvenliği ve gizliliği göz önünde bulundurarak geliştirildiğinin altını çizen platform, bu yeni içeriklerin kimler tarafından görüntülenebileceğini de içerik üreticilerine bırakıyor. 

 

TikTok Now İçin Güvenlik En Büyük Öncelik

En büyük önceliklerinden biri güvenlik olan TikTok, yeni özelliği kapsamında üretilen içerikler için yalnızca arkadaşlarla paylaşma olanağı sağlıyor. Aynı zamanda 16 yaş altı kullanıcıların da hesapları otomatik olarak gizliye alınacak. 18 yaş altındaki hiçbir kullanıcının içeriği keşfet bölümüne düşmeyecek.

 

13-15 yaş arası kullanıcılar, uygunsuz yorumları engellemek için yorum yapma özelliğini sadece arkadaşlarıyla sınırlayabilecek. 

 

18 yaşın üzerindeki kullanıcıların paylaşım seçenekleriyse daha çeşitli olacak. Eğer böyle bir tercihte bulunurlarsa 18 yaş üzerindeki kullanıcıların içerikleri kendi bölgelerindeki diğer kullanıcılar tarafından görüntülenebilecek ancak karşılıklı takipleşmediği kimseden yorum veya etkileşim alamayacak. 

 

Yeni özellikle birlikte kullanıcılarına daha özel ve keyifli bir deneyim sunmayı planladıklarınının altını çizen TikTok, topluluğundan gelen her türlü geri bildirime açık olduğunu ifade ediyor. TikTok, topluluğundan bir şeyler öğrenmeye, TikTok deneyimini geliştirmeye, zenginleştirmeye ve genişletmeye devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni