Şehir Tiyatroları'nın Yeni Çocuk Oyunu “Fındıkıran"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları E.T.A. Hoffman’ın yazdığı, Dilşad Çelebi’nin uyarladığı, Lerzan Pamir’in yönettiği Fındıkkıran  adlı çocuk oyununu seyirciyle buluşturuyor. 2022-2023 sezonunun yeni çocuk oyunu Fındıkkıran (7+ Yaş), 5 Şubat 2023 Pazar günü 12:00’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde prömiyerini yapıyor.

Minik Clara, yılbaşı hediyesi olarak aldığı Fındıkkıran isimli oyuncağıyla özel bir bağ kurar. Görünenin ardındaki güzelliğin ortaya çıkacağı o gece hayalle gerçek arasında, başka dünyalarda büyük serüven başlar. 1800’lerden günümüze birbirinden farklı versiyonlarıyla operada, sinemada büyük ilgi gören bu halk öyküsü, tüm görkemiyle şimdi Şehir Tiyatrosu’nda sahneleniyor.

Oyunun yönetmeni Lerzan Pamir Fındıkkıran’ı anlatıyor:

“19. Yüzyılın sonlarında prömiyeri yapıldığından bu yana yılbaşı döneminde sergilenen en popüler bale haline gelen ve E.T.A Hoffman’ın masalından sıcak bir aile hikâyesi şeklinde uyarlanan Fındıkkıran, küçük bir kızın yılbaşı gecesinde canlanan oyuncağıyla birlikte yaşadığı fantastik hikâyeyi sahneye taşıyor.

Clara’nın yılbaşından tek isteği çok sevdiği ailesiyle birlikte olmaktır ama hem babasının hep şehir dışında çalışmasını gerektiren işi, hem de Fare Kral’ın kardeşini kaçırması onu bu isteğinden mahrum bırakır. Teyzesinin yeni yıl hediyesi olan Fındıkkıran oyuncağı gece yarısı canlanınca Clara kendini bugüne kadar varlığını hiç bilmediği sürprizlerle dolu bir dünyada bulur.

Fındıkkıran, Tchaikovsky’nin bu meşhur eserini güçlü bir dekor ve müzikal altyapı ile bir aile hikâyesi üzerinden sahneye taşıyor.”

Müziğini Deniz Noyan’ın, dekor tasarımını Tomris Kuzu’nun, kostüm tasarımını Gamze Kuş’un, ışık tasarımını Osman Aktan’ın, efekt tasarımını Gökhan Suna’nın, koreografisini Senem Oluz’un yaptığı, fotoğraflarını Ahmet Çelikbaş’ın çektiği oyunda Ayşecan Tatari, Cihan Kurtaran, Çağrı Büyüksayar, Derya Keykubat, Dolunay Pircioğlu, Emel Bertan, Esra Ede, Emrah Derviş Soylu, Gürkan Başbuğ, Hakan Gümüş, Osman Kaba, Pelin Budak, Salih Şimşek, Sefa Turan, Selen Nur Sarıyar, Doğan Şirin, Ümit Bülent Dinçer, Yılmaz Aydın rol alıyor.

Oyun, 5, 12, 19, 26 Şubat 2023 tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni