Güzel Sanatlar Akademisi, 'Öz'e Yolculuk Sergisine Ev Sahipliği Yaptı

Küçükçekmece Belediyesi Güzel Sanatlar Akademisi, 40 sanatçının 40 eserinden oluşan ‘Öz’e Yolculuk adlı sergiye ev sahipliği yaptı.

Sergi açılışına Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç’ın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. Güzel Sanatlar Akademisi’nde eğitim gören 40 sanatçının minyatür, ebru, çini, resim ve ince kâğıt oymacılığı(kat’ı) ile oluşturduğu 40 eserinin yer aldığı sergi, 15 Mayıs’a kadar Güzel Sanatlar Akademisi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Güney Özkılınç: Kalıcı işler bırakmayı hedefliyoruz

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, sergi açılışında yaptığı konuşmada, ‘’Kültür merkezlerimizde tiyatrolar, konserler, tiyatro okulumuz devam ediyor. Bizde sergimizin adı gibi kurumsal olarak bir yolculuktayız. Sadece tiyatro, konser yapmak değil niyetimiz. Küçükçekmece’de kalıcı işler bırakmayı hedefliyoruz. Bu merkezlerimizden nitelikli sanatçılar çıkıyor. Gerek bireysel yolculuğumuz olsun gerekse kurumsal yolculuğumuz olsun bu yolculuk bitmemeli ve bir ömür boyu sürmeli’’ dedi.

Pelin Çolak: GSA’da ayrıntılı eğitim alıyoruz

Güzel Sanatlar Akademisi’nde çini üzerine eğitim alan Pelin Çolak, ‘’Akademiye yetenek sınavı ile alındım. Burada yaptığım uygulamalarla neredeyse üniversite eğitiminden çok daha ayrıntılı bir eğitim alıyoruz. Yaptığım çalışma dört parçalı ve bu parçalar birbirine benzer çalışmalar. İki parça klasik diğer iki parça ise modernize edilmiş halde yapıldı. Temamız klasik çininin modernleşmesiydi’’ dedi.

Nida Özbenim: Eserlerimi gelenekselin dışına çıkarak modernize ettim

Sergide 5 adet çalışması olan Nida Özbenim ise, ‘’Klasikten moderne doğru ilerleyen çalışmalar yaptım. İlk eserim klasik 15. yüzyılda işlenmiş olan canavar motifinin çerçeve dışına çıkarak modernize edilmesiydi. Diğer eserimde yine klasik 15. yüzyılda işlenmiş olan bir ağaç motifinin üzerine kelebekler eklenerek 3 boyutlu hale getirilmesiydi. Eserlerimi gelenekselin dışına çıkarak modernize etmeye çalıştım. Başta Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi olmak üzere bizlere bu eğitimlerle destek veren herkese teşekkür ederim’’ diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni