GRT Coin Nedir?

GRT, The Graph Platformu’nun yerel tokenidir. The Graph ekosistemindeki kaynakları dağıtmak için kullanılan, Ethereum blok zinciri tabanlı bir ERC-20 tokendir. Topluluktaki katılımcılar, GRT Tokenler ile ticaret yapabilir ve ödüller alabilir. Platformdaki rollerden olan  Indexers (indeksleyiciler), Curators (Küratörler) ve Delegators (Delegatörler), piyasaya katılmak için GRT yatırabilir.

GRT, The Graph ağındaki veri hizmeti prosedürünü hızlandırmanın yanı sıra ağın yönetilmesine yardımcı olma konusunda çok önemli bir iş oynar. GRT’ye sahip olan herkes, The Graph’ta yapılan güncellemeleri onaylama veya reddetme için oy hakkına sahiptir. Ek olarak, The Graph Konseyi tarafından gelecekteki gelişimi yönlendirmek için önerilen herhangi bir değişiklik, GRT Token sahipleri tarafından kabul edilebilir veya reddedilebilir. GRT Token’in maksimum 10 milyar arzı bulunmaktadır.

GRT Stake Etme

Proof-of-Stake mutabakat süreci sisteme güç verir ve bunu düğüm operatörlerine devrederek, ağdaki delegasyon üyeleri GRT’lerini stake edebilir. Helium madeciliği aksine Delegatörler tarafından alınan ödüller, onları ağa katılmaya teşvik ederek, güvenli ve işlevsel bir ağ ortamı oluşmasını sağlar.

The Graph Nasıl Çalışır?

The Graph grt coin geleceği ekosistemindeki altı kilit aktör, Subgraph kullanarak verileri almak ve düzenlemek için birbirleriyle iletişim kurar.

  • Consumers (Tüketiciler): Bir arama motoru kullanarak veri talep edebilir ve bunun karşılığında İndeksleyicilere komisyon ücreti öderler.
  • Indexers (İndeksleyiciler): Düğüm operatörleri olarak hareket ederler ve sırasıyla veri oluşturma ödülleri ve veri sorgulama ücretleri karşılığında bu hizmetleri sunarlar. İlk olarak, ağı tehlikeye atan dürüst olmayan davranışlarda bulunurlarsa 100.000 GRT Token stake etmeleri gerekir.
  • Curators (Küratörler): Dizine eklenmesi gereken subgraph’ı bulmaya yardımcı olması için The Graph Explorer kullanırlar ve sorgulama ücretlerinin yaklaşık %10’unu kazanırlar. Topluluk üyeleri, veri tüketicileri ve hatta kendi subgraphlar’ını işaret etmek isteyen Subgraph oluşturucular küratör olarak hareket edebilir. Düşük kaliteli bir subgraph seçmeyi isterlerse, indirimli ücretler alacaklar ve %1’lik bir depozito vergisi ödemeleri gerekecek. Bir subgraph başarısız olursa, yüzde 0,5 ile 1 arasında vergi ödeyecekler.
  • Delegators (Temsilciler): GRT Token’i İndeksleyiciler ile stake ederek İndeksleyici sorgu ücretlerini paylaşabilirler. Yapılan her devir yüzde 0,5 oranında vergiye tabidir.
  • Fishermen (Balıkçı): Bir Dizin Oluşturucunun çalışmasının zararlı olduğunu tespit eder ve bunu doğrular. Kesilen ceza miktarın %50’sini alırlar. Bir indeksleyicinin çalışmasına itiraz etmek isterlerse, önce en az 10.000 GRT yatırmaları gerekir.
  • Arbitrators (Hakemler): Merkezi olmayan yönetişim yoluyla seçilen hakemler, bir İndeksleyicinin kötü niyetli davranışlarda bulunup bulunmadığının belirlenmesine yardımcı olurlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı