Ege Üniversitesi 50. Yıl Köşkü'nde “Basmane'nin Yüzleri" sergisi ziyaretçilerle buluştu

Fotoğraf Sanatçısı Aydan Özlü’nün eserlerinden oluşan  “Basmane’nin Yüzleri” fotoğraf sergisi, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF) koordinasyonunda, Ege Üniversitesi 50. Yıl Köşkü Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Küratörlüğünü Öğr. Gör. Dr. Yeliz Tuna’nın yaptığı serginin açılışına EÜ GSTMF Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa,  İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Esat Erçetingöz, Sanatçı Aydan Özlü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sergi ile ilgili bilgiler veren Sanatçı Aydan Özlü, “Bundan yaklaşık 8 ay önce Basmane’de belgesel film çekimlerinde görev aldığımda bölgenin güvenli olmadığını söylediler. Sonraları bu durumun böyle olmadığını anladım. Basmane sokaklarına her gittiğimizde, kendimizi daha çok buralı hissetmeye başlamıştık. Savaştan-baskıdan kaçanlar, gelecek hayatlarında yeni umutlar arayanlar, hepsi Basmane’deydi.  Portrelerini çektiğim herkese öncelikle ‘çok güzelsin’ dedim. Böylelikle deklanşöre bastığımda sıcacık gülümsemeleri yakalamış oldum. Onlar fotoğraf makineme değil bana bakmış oluyorlardı. Bu serginin gerçekleştirilmesinde katkıları olan, öncelikle Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Necdet Budak’a, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa’ya, Küratör Öğretim Görevlisi Dr. Yeliz Tuna’ya çok teşekkür ederim” dedi.

Basmane’nin zenginliklerinden bahseden Esat Erçetingöz ise  “Basmane’de her şeyi bulabilirsiniz. Mutlaka orayı gezmeniz gerekiyor. Basmane’de bir saat geçirin, siz de sergi açarsınız. Çok güzel renklere ve tonlara sahip bir muhit” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Dekan Prof. Dr. Parsa, Aydan Özlü ve Esat Erçetingöz, serginin açılışı için kurdele kestiler. Prof. Dr. Parsa tarafından sanatçı Özlü’ye “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni