Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu (BBKT) 24. yaşını kutladı.

Burhaniye Belediyesinin 24 yıl önce kurduğu Kent Tiyatrosu yeni sanat yılını kutladı. 1999 yılında ilk kez perde diyen tiyatro 23 yılda 3000 öğrenci-oyuncu yetiştirerek 50 oyun sergiledi. 40 yetişkin oyunu, 24 çocuk oyunu, 2 gençlik oyunu, 4 sosyal sorumluluk projesi, Ulusal ve uluslararası 15 festivale katıldı. Sergilediği oyunlarla 3 kategoride 10 ödül alan BBKT, Balıkesir ilinin ilk kurumsal belediye tiyatrosu olma özelliğini de taşıyor.

Kurulduğu günden bugüne kadar, sergilediği oyunlarla 30.000 seyirciye ulaşan BBKT, 24. Yılını Ahmet Akın Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikle kutladı. Etkinliğe katılan Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Erbalaban, BBKT’nin kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan gurur ve mutluluk duyduğunu belirterek, “Burhaniyemizde yıllardır tiyatroya emek veren yüzlerce sanatsever, kursiyer, oyuncu bu tiyatroda yer almış ve Burhaniye’ye değer katmıştır . 24. Yılında da hala çalışmalarına devam etmektedir nice yıllarda da çalışmalarını sürdürmesini temmeni  ediyorum . BBKT den yetişmiş burada tiyatro eğitimi alan,sahnelerde seyirciyle buluşan siz sevgili kardeşlerimi saygıyla selamlıyor, emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Tiyatronun Genel Sanat Yönetmeni O. Uğur Mamuk tiyatronun faaliyetlerine tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Gençlik ve çocuk oyunları yönetmeni Semra Mamuk, 8-13 yaş grubu drama ve tiyatro öğretmenleri Çağrı Duran ve Ender Kurt yönetiminde 2022-2023 sezonu çalışmaları 150 öğrenciyle devam ediyor. 12 ocaktan itibaren oyunlarımızı sergilemeye başlayacağız. Burhaniye Kent Tiyatrosu’na her şartta desteklerini veren Belediye Başkanımız Ali Kemal Deveciler’e teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı