Bi dünya eğlence Ormanya'da

Büyükşehir, Kocaelili çocuklar ve ailelerine 23 Nisan Pazar günü çifte bayram yaşatacak. Bu bayramda ‘’Bi dünya eğlence’’ Ormanya’da olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Ormanya’da çifte bayram kutlayacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Ramazan Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle Büyükşehir, bayrama yakışan bir program organize etti. Haftalardır çalışmaları devam eden program kapsamında Bi Dünya Eğlence Ormanya’da olacak. 23 Nisan Pazar günü Ormanya’ya gelen aileler ve çocuklar, 10.00-19.00 saatleri arasında atölyelerden gösterilere, yaban hayatından heyecanlı parkurlara, mini konserlerden şovlara kadar eğlence ve maceraya doyacak. Günün finalini ise sevilen sanatçı Kıraç yapacak.

ÇİFTE BAYRAM YAŞANACAK

Büyükşehir, 23 Nisan ve Ramazan Bayramı’nın bu yıl aynı güne denk gelmesi nedeniyle haftalar öncesinden çalışmalarına başladı. Kocaelililere çifte bayram yaşatmak isteyen Büyükşehir, Ormanya’yı açık hava festival alanına dönüştürdü. 23 Nisan Pazar günü çocuklarıyla beraber Ormanya’ya gelecek aileleri girişte bando, palyaçolar ve çeşitli ikramlar karşılayacak. Giriş kapısından Orman Kütüphanesi’ne uzanan yol boyunca yüz boyama, maket yapımı, uçurtma, botanik, ebru, tohum ekimi, dinozor şapkası, el yapımı kağıt, çanta tasarımı, atığın serüveni, çim adam gibi onlarca atölye yer alıyor.

AFET FARKINDALIĞI VE DOĞAL YAŞAM   

Kahramanmaraş’ta yaşanan asrın felaketi depremlerin ardından Büyükşehir, bayram etkinlikleri kapsamında Ormanya’da ‘’Afet Farkındalığı ve Doğal Yaşam’’ alanı oluşturdu. Bu alanda gün boyu AFAD, AKUT, Kızılay afet konsunda bilgilendirme yapacak. İzci parkurunun yer alacağı alanda ayrıca doğada yaşam atölyesi, deri kolye atölyesi ve itfaiye parkuru yer alacak.

DOĞAL LEZZETLER VE İKRAMLAR

Etkinlik alanı Ormanya olunca doğal lezzetler de unutulmadı. Ormanya içinde kurulacak vitamin durağı, meyve şöleni, bembeyaz dişler, orman lezzetleri, Ayı Yemeği tatlı tarifler, Sincabın Neşeli Mutfağı gibi atölyelerde doğadan elde edilen malzemelerle hazırlanabilecek pratik tarifler verilecek.

KÜTÜPHANEDE SEÇKİN YAZARLAR

Ormanya’nın en çok ilgi gören alanlarından Orman Kütüphanesi, 23 Nisan Pazar günü seçkin yazarları misafir edecek. Yazarlar Ayşe Sevim, Yusuf Asal, Berfin Sıla Kepez, Yusuf Duru okurlarıyla buluşacak. Orman Kütüphanesinde ayrıca çocuklara yönelik kukla gösterisi ve bilmece yarışmaları da düzenlenecek.

İÇ SAHNEDE ÇOK SAYIDA ETKİNLİK

23 Nisan Çocuk Bayramı ve Ramazan Bayramı’nın en güzel şekilde yaşanabilmesi için Büyükşehir, Ormanya’ya iki ayrı sahne kuracak. Yol boyunca yer alacak atölyelerin sonuna kurulan iç sahnede gün boyu zumba kids, kılavuz gençlik korosu, Pamuk Prenses, Pepe çocuk müzikali, Zeynep Akyıldız ile çocuk şarklıları, Marmelat kukla şov, bilim şov ve Gönül Yeprem ile çocuk şarkıları, Çöp Atlas tiyatro oyunu etkinlikleriyle çocuklar ve aileleri keyifli bir gün geçirecek.

DIŞ SAHNEDE KIRAÇ KONSERİ

Ormanya’nın giriş kapısının dışında yer alan bölgede ise ana etkinlikler için büyük sahne kurulacak. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla etkinliklerin açılış töreninin gerçekleşeceği sahne saat 16.00’da ise Kıraç konserine ev sahipliği yapacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni