AV-Comparatives, Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert ürününü Stratejik Lider olarak gösterdi

Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert, AV-Comparatives tarafından yapılan kapsamlı testler sonucunda Stratejik Lider statüsünü aldı. Bu statü her saldırının otomatik olarak durdurulduğunu, doğru bir şekilde raporlandığını ve MITRE'nin taktik, teknik ve prosedürlerini (TTP'ler) tutarlı bir şekilde eşleştirdiğini işaret ediyor. AV-Comparatives uzmanları ürünü yüksek yatırım getirisi ve düşük toplam sahip olma maliyeti (TCO) açısından da övgüye layık buldu. Ürün ayrıca “ÖnlemeYanıtlama Yeteneği” kategorisinde en iyi sonuçlara imza atan ilk 3 katılımcı arasına girdi.

 

Küresel EDR pazarında kötü amaçlı saldırıları tespit etme ve hızlı yanıt verme yeteneği, kurumsal ağlara yönelik artan hedefli saldırıların sıklığı göz önüne alındığında her zamankinden daha çok önem kazanıyor. The Insight Partners tarafından raporlandığı üzere Uç Nokta Tespit ve Müdahale pazarının 2017 – 2025 yılları arasında 28,8'lik CAGR eşliğinde 785,5 milyon ABD dolarından 5 milyar 871,6 milyon ABD dolarına büyümesi bekleniyor. Bu da EDR'nin çoğu kuruluş için siber güvenlik standardı haline geldiğini gösteriyor.

 

Endpoint Prevention and Response (EPR) testinin bir parçası olan AV-Comparatives Enterprise EPR CyberRisk Quadrant'a göre Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert, sistem ihlallerini önlemede ve yanıt vermede yetkin olduğunu kanıtlayan en üst düzey sınıflandırma olan "Stratejik Lider" ödülünü aldı. 

 

AV-Comparatives, Endpoint Prevention and Response (EPR) Testi kapsamında 10 EPR ürününü 50 ayrı hedefli saldırı senaryosuna tabi tuttu. Her saldırı üç ayrı aşamadan oluşuyordu: Uç Nokta Saldırısı ve Dayanak, Dahili Yayılma ve Mevcut Varlıkların İhlali. Her üç aşamada test laboratuvarı, ürünün tehdidi engellemek için otomatik olarak eylemde bulunup bulunmadığını (aktif yanıt) veya saldırı hakkında yöneticinin eylemde bulunmak için kullanabileceği bilgileri sağlayıp sağlamadığını (pasif yanıt) belirledi. Her ürünün uç noktayı ağdan izole etme, sistem görüntüsünü geri yükleme veya Windows Kayıt Defterini düzenleme gibi düzeltici eylemleri gerçekleştirebilme yeteneği kayıt altına alındı.

 

AV-Comparatives CEO'su ve Kurucusu Andreas Clementi, şunları söyledi: “Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert, değerlendirme sırasında tehditler sistemde ilerlemeden ve kuruluşların ağına sızmadan önce tüm hedefli saldırılara karşı tam koruma sağladı. Kümülatif olarak hem kümülatif aktif hem pasif yanıt oranlarını yüzde 100 etkinlik gösterdi.” 

 

Kaspersky Tehdit Araştırmaları Başkanı Alexander Liskin   de şunları ekledi: “Kaspersky EDR'nin kurumsal altyapıyı hedefli saldırılardan aktif olarak korumak adına sunduğu yeteneklerin onay almasından memnuniyet duyuyoruz. Güvenlik çözümlerinde geliştirdiğimiz verimli teknolojileri ve müşterilerin kurumsal ağlarını korumaya dair hazır duruşumuzu bağımsız olarak kanıtlamak için bu tür kapsamlı değerlendirmelere katılıyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni