19. Çocuk Filmleri Festivali, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Vakfı'nın Katkılarıyla Başladı!

Türkiye Sinema ve Audiovisüel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından 2004 yılından bu yana her yıl düzenlenen; Çocuk Filmleri Festivali 8-30 Nisan arasında yapılacak film gösterimleri ve atölyeler ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Vakfı’nın katkılarıyla minik sinemaseverlerin kültür ve sanatla buluşmasını sağlayacak.

 

 

Çocukların sanatsal üretimle iç içe olmalarına, sinemayla tanışmalarına ve erken yaşta sinema kültürü edinmelerine rehberlik eden; Çocuk Filmleri Festivali’nin 19’uncusu yazarlık ve oyunculuk atölyelerin yanı sıra film gösterimleri ile minik sinemaseverleri karşılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Vakfı’nın destekleriyle daha da büyüyen festival, çocukları; sinema ile yazım, yapım aşamasından izleme kültürüne dek bir araya getirmeye devam ediyor. Sinema kültürünü çocuklara aşılayarak evrensel bir kültürün parçaları olarak büyümelerini amaçlayan festival, dünyayı tanımalarının ve kendi kimliklerini güvenle ifade edebilmeleri için kültür ve sanatı çocuklar için erişilebilir hale getirmeyi sürdürüyor.

 

Ali Tanrıverdi, Burcu Kara ve Mert Arat hafta sonu çocuklarla bir araya geldi!

Senarist Ali Tanrıverdi ile oyuncu Burcu Kara ve Mert Arat hafta sonu çocuklarla buluştu. Oyunculuk ve yazarlık konularında atölyeler düzenleyen Tanrıverdi, Kara ve Arat çocuklara eğlenceli anlar yaşatmanın yanı sıra yazarlık ve oyunculuk hakkındaki tecrübelerini paylaştılar

Birbirinden eğlenceli filmler ve atölyeler miniklerin beğenisine sunuluyor!

19. Çocuk Filmleri Festivali kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Vakfı katkılarıyla İstanbul’un çeşitli yerlerinde gerçekleşecek film gösterimleri ve atölyelerle minik sinemaseverleri Mahalle Evleri’nde ağırlıyor. Festival filmleri; çekici hikayeleri ve birbirinden farklı atmosferleriyle, büyüleyen ve eğlendiren karakterleriyle minik sinemaseverleri keyif dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Oyunculuk ve Yazarlık Atölyeleri ile tecrübeli ve ünlü isimleri çocuklarla bir araya getiren festival; çocukların sinema, yazarlık ve oyunculuk üzerine tüyolar almalarını sağlayarak, onları geleceğe hazırlıyor.

Festival boyunca, ünlü oyuncular Burcu Kara Parlak ve Ayşe Melike Çerçi’nin yanı sıra Mert Arat ve Fatma Yılmaz gibi deneyimli tiyatrocular tarafından 8-13 yaş aralığında miniklere oyunculuk ve drama atölyeleri verilecek. Ayrıca Görevimiz Tatil ve Çakallarla Dans filmlerinin senaristlerinden Ali Tanrıverdi ile Seksenler ve Çocuklarla Duymasın dizilerinin senaristlerinden Etem Caner Karaüç çocuklara yazarlık konularında atölyeler düzenleyecekler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Vakfı’nın katkıları, Türsak Vakfı’nın kurumsal sponsorları Fono Film, Inter Medya ve Merzigo’nun destekleri ile gerçekleştirilen festivalde film gösterimleri Fikrigün Film, CJ ENM, BG Film, BMS Film, ISF Studios ve Siyah Martı’nın sponsorluğunda hayata geçiriliyor.

FESTİVAL PROGRAMI

Zafer Mahalle Evi     

16 Nisan Pazar            15:30   Fatma Yılmaz – Oyunculuk Atölyesi

30 Nisan Pazar            15:30   Galaktik Tayfa (Rafadan Tayfa 3)

Örnektepe Mahalle Evi        

15 Nisan Cumartesi    15:30   Etem Caner Karaüç -Yazarlık Atölyesi

29 Nisan Cumartesi    15:30   Hayaller Ülkesi: Gizemli Macera

Sulukule Mahalle Evi           

10 Nisan Pazartesi      16.00   Etem Caner Karaüç – Yazarlık Atölyesi

12 Nisan Çarşamba     16.00   Ayşe Melike Çerçi – Oyunculuk Atölyesi

17 Nisan Pazartesi      16.00   Benim Tatlı Diş Perim

Cibali Mahalle Evi    

11 Nisan Salı              16:30   Mert Arat – Oyunculuk Atölyesi

13 Nisan Perşembe     16:30   Karlar Kraliçesi Ve Prenses

14 Nisan Perşembe     15:30   Ali Tanrıverdi -Yazarlık Atölyesi

İsmetpaşa Mahalle Evi         

10 Nisan Pazartesi      16:30   Mert Arat – Oyunculuk Atölyesi

13 Nisan Perşembe     16:30   Ali Tanrıverdi -Yazarlık Atölyesi

15 Nisan Cumartesi    15:30   Arı Maya 3: Altın Küre

Çengelköy Mahalle Evi        

15 Nisan Cumartesi    16:00   Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu

16 Nisan Pazar            16:00   Etem Caner Karaüç – Yazarlık Atölyesi

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni