Sekapark’ta yüzlerce kişi spor egzersizi yaptı

16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, her yaştan vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklere katılım yoğun oldu.

 

Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, her yaştan vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklere katılım yoğun oldu. Sekapark uçurtma tepesinde gerçekleşen tüm gün süren etkinliklerde sağlık için spor egzersizleri yapıldı, çocuklar da unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlar oynadı.

 

“HAREKETTE BEREKET VARDIR”

Etkinliğe katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, “Harekette bereket vardır” dedi. Tüm Kocaelilileri hareket etmeye davet eden Başkan Vekili Çakmak, “Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızın spor yapabilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Yediden yetmişe tüm kent sakinlerinin hareket etmesini ve sağlıklı bireyler olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

BU YILIN TEMASI ‘ÇEŞİTLENDİREREK DEVAM ET”

Türkiye Belediyeler Birliği’nin ulusal koordinatörlüğünü üstlendiği Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerinin 2022 yılı teması “Çeşitlendirerek Devam Et” olarak belirlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının organize ettiği etkinlikle bisiklet kullanımını arttırmak ve hareketli bir yaşam sürdürebilmek için bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

 

ULAŞIM TEDBİRLERİ ALIN

Avrupa Hareketlilik Haftası, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan bir Avrupa Komisyonu girişimidir. Avrupa Hareketlilik Haftası, her yıl bir tema ekseninde kutlanmaktadır. 2019 yılının teması “Güvenli Yürüyüş ve Bisiklet”, 2020 yılının “Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik”, 2021 yılında ise "Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik" olarak belirlenmiştir. 2022 yılı Avrupa Hareketlilik Haftası teması –Bağ Kurmak- çerçevesinde ele alınmış olup 2022 yılı sloganı -Çeşitlendirerek Devam Et- olarak kararlaştırılmıştır.

 

HAREKETSİZ YAŞAM ÇOK RİSKLİ

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre hareketsiz yaşam tarzı ölümcül durumlarla karşılaşma riskini arttırdığı, kardiyovasküler hastalık, diyabet ve obezite riskini iki katına çıkarttığı ve yansıra bazı kanser türleri, hipertansiyon, osteoporoz, lipid bozuklukları, hormonal dengesizlik, depresyon ve anksiyete riskini de arttırdığı bildirilmektedir.

 

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ GELENEKSEL OYUNLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü kurulduğu ilk günden itibaren vatandaşlarımızın aktif bir yaşam tarzını benimsemesi için uğraş göstermekte. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleşen, hareketli yaşamın önemine vurgu yapılan etkinlikte ayrıca çocuklara yönelik güvenli oyun alanı gerçekleştirildi.  Etkinliğe katılan ebeveynler step-aerobik yaparken, çocuklarda eğlenceli atletizm parkurunda koştular, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlar da halat çektiler, çuval yarışı yaptılar, yağ satarım bal satarım, sek sek isimli oyunları oynadılar. Program sonunda etkinliğe katılanlara yeşil elma ikramında bulunuldu. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni