Torbalı’da ‘Kurtuluş şenliklerine’ muhteşem gala

Torbalı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı bu yıl da bir dizi etkinlikle kutlandı. Torbalı Belediyesinin düzenlediği 7 Eylül Kurtuluş Şenliklerine ilgi yoğun olurken, kutlamalar dün akşam sona erdi. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünen Torbalı Belediyesi, kutlamaların ilk gününü çocuklara ayırdı. Çocuklar için etkinlik alanı oluşturan Torbalı Belediyesi,  ayrıca Çizmeli Kedi isimli oyun ile çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı. Kutlamaların ikinci gününde ise Torbalı’nın yerel gruplarından Grup Gürültü sahne aldı. Yoğun katılımın olduğu kutlamaların üçüncü gününde ise Şeref Şenki’nin Moderatör olduğu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Elmacı, Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Mehmetefendioğlu ve Araştırmacı-Yazar Yasin Kayış konuşmacı olarak katıldığı Torbalı’nın kurtuluşunu anlatan panel düzenlendi. Panelin ardından ise ünlü pop sanatçısı Özhan Toksun, unutulmayan şarkılarını ilçe sakinleri için söyledi. Kutlamaların dördüncü gününde ise Nostaljik Sinema Gecesi etkinliğinde Tarık Akan’ın başrol oynadığı ‘Delisin’ isimli filmi ilçe sakinlerine izlettirildi.

 

MUHTEŞEM GALA MELEK MOSSO’DAN

Kutlamaların son günü ise adeta muhteşem bir galaya sahne oldu. İlk olarak 7 Eylül Torbalı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Daha sonra ise eski belediye meydanında kutlama programı düzenlendi. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda, Torbalı Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteriler sundu. Saat 19:00’da ise motosikletlerin, yunus ekiplerinin ve belediye araçlarının katılımı ile ilçe genelini kapsayan bir kortej düzenlendi. Kortejin hemen ardından ise ünlü sanatçı Melek Mosso Torbalılılar ile buluştu. Mosso, on binlerce kişinin katıldığı konsere söylediği şarkılar ile gelenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

 

TEKİN: “KURTULUŞUMUZUN 100. YILI KUTLU OLSUN”

Konserde Torbalı Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Mithat Tekin’e teşekkür eden ünlü sanatçı Melek Mosso, “Torbalı’nın kurtuluşunun 100. Yılı kutlu olsun. Bu önemli günde sizlerin karşısına beni çıkardığı için Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’e ve Torbalı Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ise yaptığı açıklamada “Kıymetli hemşehrilerim sizler her şeyin en güzeline layıksınız. Kurtuluş Bayramımızda düzenlediğimiz Melek Mosso konserinde alanlara sığmayan on binlerce vatandaşlarıma gönülden ve yürekten teşekkür ederim. Bizleri kırmayarak konserimize katılan değerli sanatçımız Melek Mosso’ya da çok teşekkür ederim. Kurtuluşumuzun 100. Yılı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yang覺n merdiveni