Şiirler resme dönüştürüldü

Bornova Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan, 11 şair ile 11 ressam kadını buluşturan ‘On Birin Gizeminde İzmir’de Kadın İzi’ sergisinde şiirler resme dönüştürüldü

 

    ‘On Birin Gizeminde İzmir’de Kadın İzi’ başlığı altında 11 şair ile 11 ressam kadını buluşturan etkinlik, 30 Ekim 2022 Pazar günü Bornova Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış konuşmasında kadın şairler ve ressamlar, bir gün öncesinde 99’uncusu kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na dikkat çekerek Mustafa Kemal Atatürk ve devrimlerinin ülkemizde kadınlara yol açtığı kazançlara vurgu yaptı. Projeyi hayata geçiren şair, yazar Neval Savak, kadın cinayetlerine ve sansür yasasına dikkat çekmek istediklerini belirterek, “Kadınlar hayatın her alanında olduğu gibi sanat alanında varlar, hep beraberler” dedi. Serginin küratörü ressam, şair Fatma Elvin Öztürk, etkinliğin dikkat çeken başlığı ‘on birin gizemi’ne dair’ konulu açılış konuşmasında sanatseverlere bilgi verdi. Fatma Elvin Öztürk, “Pek çok kültürde, mitolojide 11 sayısına anlamlar yüklenmiştir. Birden fazla birin yan yana gelmesiyle oluşan uğur, şans getirdiğine inanılan sayılar bütünüdür. Ölümsüzlüğü, sonsuzluğu anımsatır. Bizim de burada sizlerle birlikte sanatın sonsuzluğunu anlatacağımız ve tarihe bırakacağımız anı gibi” diyerek 11 sayısı üzerine çok sayıda bilgiyi paylaştı.

 

    Şiirin resme dönüştüğü ‘On Birin Gizeminde İzmir’de Kadın İzi’ sergisini sanatseverler ilgiyle gezdi. Aydınlık adına sanatla direnen kadınların etkinliğindeki şairler: Ayşen Deniz Onaral, Bilsen Başaran, Dilek Özkan, Fatma Aras,  Fatma Elvin Öztürk, Neslihan Perşembe Kulakoğlu, Neval Savak, Özge Sönmez, Özlem Tezcan Dertsiz, Seval Arslan, Yıldız Arun. Ressamlar:  Elvan Çeliktuğ, Ayten Mungan, Zuhal Arda, Tijen Hasçilingir, Rana Sirkecioğlu, Mehlika Korol, Gülcan Sarıoğlu, Ejmel Yalçıntaş, Fatma Elvin Öztürk, Seval Arslan, Yıldız Arun. Ressamların şairlerin şiirlerini tuvallerinde resmettikleri Bornova Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan “On Birin Gizeminde İzmir’de Kadın İzi-On Bir Şair On bir Ressam” sergisi 7 Kasım’a kadar görülecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni