Seferihisar Kurtuluşunun 100. Yılını Büyük Coşku ile Kutladı

Seferihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşu Ceylan Ertem konseriyle kutlandı. Seferihisar’ın kurtuluşunun 100’üncü yıldönümünü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Ceylan Ertem konserini binlerce Seferihisarlı izledi.

 

Seferihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla ilçe merkezinde tören düzenlendi. Seferihisar’ın bağımsızlık tarihi olan 11 Eylül her yıl coşku ile kutlanırken bu yıl da kutlamalar Seferihisar Belediyesi himayesinde gerçekleşti. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin düzenlenen törende Atatürk büstüne çelenk bırakarak milli mücadelede vatan uğruna şehit olan kahramanlara saygılarını sundu. Seferihisar Kaymakamı Mehmet Şerif Olcaş ve ilçe protokolünün de katıldığı törende Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, bağımsızlık inancının bu yıl 100. yıldönümünü kutladıklarını belirterek  “Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken zorlu süreçlerden geçiyoruz. Ancak tarihimiz bize en karanlık zamanda kararlılıkla verilen mücadelenin zaferle ve bir ulusun kurtuluşu ile sonuçlandığını hatırlatıyor. Biz de bu zorlu günlerden Mustafa Kemal'in, ordusunun ve Anadolu halkının 100 yıl önceki inancı ile sağ salim çıkacağız” dedi.

 

Seferihisar’da kurtuluş Ceylan Ertem konseri ile kutlandı

Seferihisar’da kurtuluş coşkusuna İBB Köy Tiyatroları’nın “Ege Kurtuluş Destanı” oyununu izleyerek devam eden Seferihisarlılar akşam ise ünlü sanatçı Ceylan Ertem konserinde buluştu. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin böyle anlamlı bir günde Seferihisarlılarla birlikte olduğu için Ceylan Ertem’e teşekkür ederek her zaman sanatın ve sanatçıların yanında olacaklarını söyledi.  Yüz yıl önce Çolak İbrahim Bey komutasında Seferihisar’ın tarihinin en büyük mücadelesini verdiğini de sözlerine ekleyen Yetişkin “Egemenliğimiz artık 100 yaşında bir çınar ve Seferihisar da ilelebet bu çınarın gölgesinde var olacaktır. Bize egemenliğimizi armağan eden Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını sevgi ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

 

Seferihisar’ın 100. yılına özel Seferihisar kapalı pazar yerinde gerçekleştirilen Ceylan Ertem konseri büyük ilgi gördü. Binlerce Seferihisarlı kurtuluş coşkusunu Ceylan Ertem’in birbirinden güzel parçalarına eşlik ederek kutladı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni