“Romanya’da 3 Binden Fazla Üst Düzey Kamu Görevlisi Türkçe ve Türk Kültürü ile Tanıştı”

Türkiye’nin başat kültürel diplomasi kurumu olan Yunus Emre Enstitüsü tarafından yurt dışında Türkçe öğretimi faaliyetleri çerçevesinde Bükreş Yunus Emre Enstitüsünce hayata geçirilen ve T.C. Bükreş Büyükelçiliğinin destekleriyle Romanya’da yürütülen Kamu Çalışanlarına Yönelik Türkçe Öğretimi Projesi’nin (KATÖP) 8. dönem çevrim içi Türkçe kursları başladı.

 

Rumen Diplomatlar ve Üst Düzey Kamu Görevlileri Türkçe Öğreniyor

2021 yılının Mart ayından itibaren yürütülen KATÖP Projesi kapsamında Rumen diplomatlar, üst düzey kamu görevlileri, polis, jandarma ve diğer güvenlik personeli, Bükreş Yunus Emre Enstitüsünün çevrim içi Türkçe kurslarına katılarak Türkçe öğrenmeye devam ediyor. 2022 yılı Eylül ayında sekizinci dönemi başlayan KATÖP Projesi ile Romanya’da üst düzey görev yapan 3 binden fazla kişi Türkçe ve Türk kültürüyle tanıştı.

 

Askerî Alanda İş Birliği

Kamu çalışanlarına yönelik düzenlenen Türkçe kurslarının yanı sıra Türkiye ile Romanya arasında imzalanan “İkili Askerî Eğitim ve İş Birliği Anlaşması” kapsamında Enstitü tarafından Romanya ordusuna Türkçe öğretiliyor. 

 

Öte yandan, Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, yerel yönetimlerle gerçekleştirdiği iş birliği çerçevesinde Romanya’daki çeşitli kamu kurumlarının çalışanlarına da Türkçe öğretiyor.

 

Bükreş YEE’nin Romanya’daki Faaliyetleri

Romanya’da 2011 yılından itibaren faaliyet gösteren Bükreş Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği kurslar ve kültürel etkinlikler aracılığıyla Türk dili, kültürü, sanatı ve tarihi tanıtılarak birçok alanda kültürel diplomasi çerçevesinde Türk-Rumen dostluğu ve iş birlikleri geliştiriliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni