Kartepe Suzan Kardeş İle Coştu

Kartepe Belediyesi 6.Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali büyük coşku içerisinde başladı. Festivalin ilk gününde sahne alan Suzan Kardeş Kartepelileri coşturdu.

 

 

Kartepe Belediyesi 6.Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali, Kartepe Kent Meydanı’nda başladı. Festivalin ilk gününde Suzan Kardeş Kartepelileri coşturdu. Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Dünya hızla gelişmektedir. Teknolojiye ayak uydururken geçmişimizi unutmamalıyız” dedi.

 

KARTEPEMİZ ÇOK GÜZELDİR

Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan Unutulmuş Değerler Festivali daha sonra Kartepe Belediyesi Halk Oyunları ekibi ve Arnavutluk Tiran Kaltersia Halk Dansları Grubu gösterisi ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Unutulmuş Değerler Festivali’nde konuşan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Kartepe her zaman bir başka güzeldir. Kartepemizin doğal güzelliklerinin yanı sıra insanları da çok güzeldir” dedi.  

 

2200 YILLIK BİR MEDENİYETİN PARÇALARIYIZ

“Burada yaşamanın büyük mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz” diyen Başkan Kocaman “Doğal güzelliklerimizin içerisine bir çok etkinlik katıyoruz. Gençlerimize spor faaliyetlerinin yanı sıra konserler ve geziler ile öğrenme ve sosyalleşme imkanı sunuyoruz. Bu etkinliklerin en değerlisi Unutulmuş Değerler Festivalidir. Bizler 2200 yıllık bir medeniyetin parçalarıyız. En büyük geçmişe, kültüre sahip, geleneğe sahip bir medeniyetin parçalarıyız. Bu festival bizleri heyecanlandırmaktadır. Dünya hızla gelişmektedir. Teknolojiye ayak uydururken geçmişimizi unutmamalıyız. Emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

 

DEĞERLERİMİZİN UNUTULMADIĞINI GÖRÜYORUZ

Kartepe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı ise “Hepimiz biliyoruz ki geleneğimiz kültürümüzdür. Geleneğimiz, örfümüz, benliğimizdir. Bizi biz yapan ne varsa geleneğimizdir. Bu değerlerimize ne kadar sahip çıkarsak o kadar kendimize sahip çıkmış oluruz. Gelenek aynı zamanda geçmiş ve geleceğin teminatıdır. Bugün bu düşünceyle burada olduğunuzu görüyoruz. Unutulmuş Değerler Festivali’nde değerlerimizin unutulmadığını görüyoruz. Bu festivalin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. 

 

STANDLARI GEZDİLER

Konuşmaların ardından ilçe protokolü festival kurdelesini hep birlikte keserek keşkek kazanını açtılar. Festival kapsamında; 25 kişilik Kültür Bakanlığı Zanaatkarı, 20 kişilik ise Yerel Zanaatkar eserlerini ziyaret ettiler. Festival boyunca çocuklara özel etkinliklerin yanı sıra ikramlar yapılacak. Unutulmuş Değerler Festivali’nin ilk günü sahne alan Suzan Kardeş Kartepelileri coşturdu.

 

ÇİÇEK – Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Filiz, sanatçı Suzan Kardeş’e çiçek hediye etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yang覺n merdiveni