Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nin Lansmanı Gerçekleştirildi

US3F, Zerrin Tekindor'un Oynadığı Hollywood Filmi “Üç Bin Yıllık Bekleyiş” ile Açıldı

 

Yaratıcılık ve bilimin bir araya geldiği, Türkiye’nin ilk Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nin lansmanı, 9 Eylül tarihinde Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleştirildi.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali; Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği’nin organizasyonuyla 28 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında Yeşilçam Sineması, Beyoğlu Fitaş ve Kadıköy olmak üzere İstanbul’un iki yakasında gerçekleştirilecek. Festival ekibi, açılış konuşmalarından önce basın mensuplarının sorularını yanıtlarken; Türkiye’de böylesi bir festivalin ilk kez düzenlenmesinden dolayı memnuniyetlerini belirttiler.

 

Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nin lansman gecesinde; Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve Haliç Üniversitesi Rektörü Zafer Utlu gibi siyaset ve akademi dünyasının önemli isimleri yer aldı.

Açılış Konuşması Festival Direktörü Filiz Dağ Tarafından Yapıldı

Lansmanın açılış konuşmasını festival direktörü Filiz Dağ gerçekleştirirken; bu tanıtımda sinema açısından bir tarihin yazıldığının altını çizerek, “Ülkemizde bu alanda, Cumhuriyet tarihinin bilim kurgu ve fantastik dalındaki tarihinin yazılmasına hepimiz tanık oluyoruz.” diye konuştu. Bilim ve sanat alanında pek çok önemli ismin önce hayal ettiğini ve ardından bunları gerçek kılarak izler bıraktıklarını söyleyen Filiz Dağ, bu mirası devralarak böyle bir festival düzenlemekten dolayı gurur duyduğunu belirtti. Dağ, sözlerini “Gelecek göklerde, gelecek bilim ve sanatta.” diyerek sonlandırdı.

 

Filiz Dağ, konuşmasının ardından festival ekibinde yer alan festival yönetmeni Gülşah Elikbank, sanat yönetmeni Kerem Akça, festival koordinatörü Melis Kalkan ve festival kreatif tasarımcısı Atilla Erkmen’i sahneye davet etti. Festival yönetmeni Gülşah Elikbank, konuşmasında hayalleri kuran seyirciler ile onları gerçek yapan sinemacıların bu lansmanda bir araya geldiğinin altını çizdi. Elikbank, “Anadolu, bizim coğrafyamız masalların çıktığı yer ama biz bunu çok doğru anlatamamıştık bugüne kadar.” diyerek bu festivalin önemini belirttiği sözlerine, bu imkânı kendilerine sunan festival jüri ve danışmanlarını takdim etti ve kendilerine teşekkürlerini iletti.

 

Festival Programında Yer Alacak Filmler Tanıtıldı 

Festivalin sanat yönetmeni Kerem Akça, lansmanda “Ulusal Uzun Metraj Seçkisi”nde 10’u yarışmada, 2’si yarışma dışı olmak üzere 12 eserin gösterileceğini; “Uluslararası Yarışma”da ise 12 filmin yarışacağını açıkladı. Türkiye’den Onur Ünlü’nün “Sen Aydınlatırsın Geceyi” filminin, kapanış filmi olmasıyla da dünya çapında fantastik anlamda bir köprü kurulacağını vurguladı.

 

“Üç Bin Yıllık Bekleyiş”in Türkiye Prömiyeri Yapıldı

Lansman katılımcıları; Zerrin Tekindor, Ece Yüksel ve Erdil Yaşaroğlu’nun oynadığı, Cannes Film Festivali’nde ilk kez gösterilen, Hollywood yapımı “Üç Bin Yıllık Bekleyiş” (Three Thousand Years of Longing)’in Türkiye prömiyeri olarak “Sürpriz Açılış Filmi” gösteriminin heyecanını yaşadı.

 

Oscar ödüllü sinemacı George Miller’ın 60 milyon dolara MGM için çektiği Aladdin projesi olan “Üç Bin Yıllık Bekleyiş”, İstanbul’da geçen fantastik bir cin filmi olarak özgün görsel efektler bulunduruyor. Zerrin Tekindor, Kösem Sultan; Ece Yüksel, Gülten; Erdil Yaşaroğlu ise Profesör Günhan’da cameo’nun ötesine geçiyorlar. Film, 16 Eylül’de vizyona girecek.

 

Festivalin destekçilerinden olan Akın Robotics tarafından geliştirilen Mini Ada ve Atlas Space’in VR sahasının görsel bir şölen sunarken; Kia tarafından son teknoloji araçların bulunduğu videolarla araç tanıtımı yapıldı. Teknoloji ve sanatın buluştuğu lansmana sinema dünyasının önemli yönetmen, yapımcı, oyuncu ve sinema eleştirmenleri katıldı. Ayrıca bilimin sanatla buluştuğu festivalin basın toplantısında; soprano sanatçısı Ece Ata’nın opera dinletisiyle sinemaseverlere müzik ziyafeti yaşatıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni