Dansın iyileştirici gücü “Dans Yeniden” ile İzmir’e yayılıyor

Egeli genç akademisyenden yaş almış bireylere yönelik anlamlı ve huzur veren proje

 

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü yürütücülüğünde gerçekleştirilen, yaş almış bireylerin yaşam niteliğini, özgüven ve genel sağlığını müzik ve dans yoluyla üst düzeye taşımayı hedefleyen “Dans Yeniden” sosyal sorumluluk projesinin ilk dönem çalışmaları tamamlandı.

 

EÜ Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Arş. Gör. Gökçe Asena Altınbay koordinatörlüğünde, huzurevlerinde kalan ileri yaş almış bireylerin dansla aktif bir yaşam sürmelerini amaçlayan “Dans Yeniden” sosyal sorumluluk projesinin ilk etabı tamamlandı. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey Usta, anlamlı ve özel bir sosyal sorumluk projesinin ilk döneminin başarı ile tamamlanmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, proje ekibini tebrik etti.

 

Projenin ilk bölümünde yapılan çalışmamalarla ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü EÜ Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Arş. Gör. Gökçe Asena Altınbay, “Böyle bir izlekle proje oluşturmayı teklif eden kişi Sinir Hastalıkları Uzm. Hekim Muharrem Anıl Gürkan oldu. Projemizin ismini Dans Yeniden koyduk. Projemiz ile aktif yaşama daha az katılan huzurevi-dinlenme evi sakinlerinin fiziksel aktivitelerini dans etkinlikleri yoluyla hızlandırmak ve psikolojileri üzerinde olumlu etki yaratmayı amaçlıyoruz. Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kemal Tarım Dinlenme Evi’nin 65-80 yaş aralığındaki 30 sakini ile hayata geçen proje kapsamında, 10 haftalık çalışma planı çerçevesinde, aynı zamanda Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yardımcı Antrenörlüğü de yapan Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencilerimiz Ceren Yürütoğlu ve Selvi Gizem Birmo, dinlenme evi sakinleriyle her hafta buluşarak ısınma ve gevşeme hareketleri, sandalye yogası, ritmik algılama, ritme uygun hareket etme ve dans motifleri eğitimleri verdiler. Proje kapsamı ve yaptırılacak çalışmaların bireylerin tıbbî ihtiyaç ve mevcudiyetleriyle uyumu, EÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Spor Hekimi Mesut Nalçakan ve Sinir Hastalıkları Uzm. Hekim Muharrem Anıl Gürkan’ın denetimlerinde sürekli ve geri dönüşlerle yapılandırıldı” dedi.

 

“İzmir geneline yaymayı hedefliyoruz”

Projeyi geliştirerek İzmir geneline yaymayı planladıklarını vurgulayan Arş. Gör. Gökçe Asena Altınbay, “Projenin konservatuvar bünyesinde sonraki öğretim dönemlerinde de sürecek şekilde değerlendirilmesi, yüz yüze eğitimin belirli düzeyde sağlıklı işleyişi ile; ilerleyen dönemlerde çevrimiçi eğitimlere geçerek hedef kitleyi artırmayı hedefliyoruz. Dinlenme evinde düzenlenen dönem sonu gösterimize gönüllü olarak çok sayıda Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencimiz de katıldı.  Dinlenme evi sakinleri ile öğrencilerimiz arasında güzel ve anlamlı bir iletişim ortamı, gönül bağı oluştu. Üniversitemiz Sosyal Sorumluluk Projeler Koordinatörlüğü’nün sağladığı imkân yoluyla sanat ve sağlık aktivitelerini birleştiren bu proje ile, sosyal sorumluluk alanında yapılabilecek çalışmalara İzmir çapında sürdürülebilirlik imkânı vaat eden bir ufuk perdesi sunduk” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni