9. Uluslararası EgeArt kapılarını sanatseverlere açtı

İzmir’de sanat şöleni coşkulu bir açılışla başladı

 

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen ulusal ve uluslararası sanatçıların katıldığı,  9.Uluslararası EgeArt Sanat Günleri, kapılarını sanatseverlere açtı. Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılış törenine EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, üniversite senato üyeleri, sanatçılar,  akademisyenler ve sanatseverler katıldı.

 

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “ Ege Üniversitesi 9. Uluslararası EgeArt Sanat Günlerine hoş geldiniz. Sanata olan tutkumuzu geleneğe dönüştürdüğümüz bu anlamlı günde tüm sanatsever konuklarımıza Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın selamlarını iletiyorum. Bu yıl, sanatın kültürlerarası etkileşimdeki rolünü, ‘Dijitalleşen Sanat’  temasıyla yansıtacağımız, ülkemizde tek olma özelliği taşıyan etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Ege Üniversitesi olarak 67 yıllık birikimimizi eğitim, öğretim, araştırma gibi temel faaliyetlerimizin yanı sıra kültür, sanat ve spor gibi alanlarda da başarıyla ortaya koymaya, bu alanlarda ürettiğimiz bilgi ve birikimini topluma aktarmaya azami gayret gösteriyoruz” dedi

 

“Sanat, hayatımızı anlamlı ve değerli kılar”

Sanatın önemine vurgu yapan Prof. Dr. Ersan, “İnsanoğlunun var oluşundan bu yana varlığını sürdüren ve insanın anlam arayışının bir uzantısı olan sanat, estetik ve güzellik algısıyla hayatımızı anlamlı ve değerli kılar. Çağımızın hızlı değişen ve gelişen dinamiklerinden sanat dalları da etkilenmiş, sanatsal ürünlerin üretimden etkileşime kadar pek çok yelpazede dijital dönüşüm gerçekleşmiştir. Çağımızın en değerli tasarımları ve özgün eserleri, sanat ve bilimin kusursuz birlikteliğinden doğmaktadır. Bu birliktelik, bir ulusun kalkınmışlık seviyesinin yanı sıra sosyokültürel düzeyini de belirleyen önemli etmenlerden birisidir. Bu düzeyin yükseltilmesinde ve korunmasında üniversitelere de ciddi sorumluluklar düşmektedir. Bizler de Ege Üniversitesi olarak bu sorumluluk bilinciyle hareket ediyor, çağı okuyabilen, çağın koşullarına göre üretebilen nitelikli nesillerin yetişmesi için üstün gayret sarf ediyoruz” diye konuştu.

 

“Sanatı daha geniş kitlelere yaymayı hedefliyoruz”

EgeArt ile sanatı daha geniş kitlelere yayacaklarını ifade eden Prof. Dr. Ersan, “İlkini 2005 yılında gerçekleştirdiğimiz EgeArt Sanat Günleri ile sanatı daha geniş kitlelere yaymayı hedefliyoruz. Kentimizin farklı merkezlerinde açılan çeşitli etkinliklerle her yıl 40 binin üzerinde sanatsevere ulaşıyoruz. Bu yıl dokuzuncu kez, kültürlerarası etkileşimi artırmak, sanat belleğini zenginleştirmek ve sanatın gelişimine katkı sağlamak üzere düzenlediğimiz EgeArt’ın  temasını ‘Dijitalleşen Dünyada Sanat’ olarak belirledik. Yoğun bir çabanın ürünü olan etkinliğimizin düzenlenmesinde emeği geçen üniversite çalışanlarımıza, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Ödül ve Plaket takdimleri yapıldı”

Prof. Dr. Ersan’ın konuşmasını ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın etkinliğin açılışı için gönderdiği mesaj okundu.  EgeArt Tanıtım filminin gösterildiği törende, Ressam Ülkü Ünal’a onur sanatçısı ödülü verildi. Etkinlik onur ödülünü ise iş insanı Lucien Arkas adına Berna Kumaş Sipahi aldı. Etkinliğin küratörlüğünü yapan Seramik Sanatçısı Mehmet Tüzüm Kızılcan, EÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Dizar Ercivan Zencirci’ye ve sponsor temsilcilerine plaket verildi. Ödül ve Plaket takdimlerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan yaptı.

 

“Ebru Sanatçısı Garip Ay’dan muhteşem performans”

Etkinlikte Ebru Sanatçısı Garip Ay, canlı performans sergileyerek sanatıyla katılımcıları büyüledi. Performansın ardından Ay’a, Prof. Dr. Ersan tarafından “Teşekkür Belgesi” takdim edildi. Katılımcılar törenin ardından sergileri gezerek, eserleri incelediler.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni