Ulu Önder Nilüfer’de özlem ve sevgiyle anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 84.yıl dönümünde Nilüfer’de de özlemle anıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem törende yaptığı konuşmada “Bize bıraktığı ışık, yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Bu ışık sadece yolumuzu değil, en çaresiz hissettiğimiz zamanlarda içimizi de ısıtıyor, bize umudu hatırlatıyor” dedi.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm yurtta olduğu gibi ölümünün 84. yıl dönümünde Nilüfer’de de törenle anıldı. Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma törenine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Bursa Milletvekili Dr. Yüksel Özkan, CHP Bursa İl Sekreteri Turgut Özkan, geçmiş dönem Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Nilüfer Belediyesi personeli ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Başkan Turgay Erdem’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 84 yıl önce sonsuzluğa uğurlanan Atatürk’ün, devrimci ruhu, mücadele azmi, inancı ve cesaretiyle herkese örnek olduğunu vurguladı. Ulu önderin dünyanın en büyük devrimcisi ve en büyük devlet adamı olarak tarih yazdığını ifade eden Başkan Turgay Erdem, “O, imkansızı başaran inancı ve cesaretiyle, tüm ezilen halkların ve bütün devrimci mücadelelerin idolü oldu. Gerçekten az zamanda büyük işler başardı. 57 yıllık ömründe bu dünyada eş benzeri görülmemiş izler bıraktı. Bize bıraktığı ışık yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Bu ışık sadece yolumuzu değil, en çaresiz hissettiğimiz zamanlarda içimizi de ısıtıyor, bize umudu hatırlatıyor. Bizim için Mustafa Kemal, direnmek demek. Tıpkı karlarda açan kardelenler gibi” dedi.

 

“Mustafa Kemal, umut demek, devrimlerin en güzeli demek” sözleriyle konuşmasına devam eden Turgay Erdem, “Bizim için Mustafa Kemal, imkansızı yenen bir inanmışlık, olmazı olduran bir mücadele azmi demek. Bizler bugün burada Atatürk ilkelerine, Cumhuriyet devrimlerine olan inancımızı bir kez daha dile getirerek Atamızı anıyoruz. Ondan aldığımız mücadele azmiyle yolumuza devam ediyoruz. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Atamızı ve tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni