Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nden İZSU’ya Sağlıklı Çevre Ödülü

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün içme suyunun elde edilmesinde elektrik tüketimini azaltacak yeşil dönüşüm projesi, “Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması”nda ödüle layık görüldü. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çevre politikası çerçevesinde çalışmalarını sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü’nün yeşil dönüşüm projesi ulusal çapta takdir gördü. “Yeşil Dönüşümde İçme Suyu Temin Sistemine Hidroelektrik Santral Kurulması Projesi”, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından düzenlenen "Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması”nda “Sağlıklı Çevre” kategorisinde jüri özel ödülünü almaya hak kazandı.

İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 38. Olağan Meclis Toplantısı kapsamında düzenlenen törende ödülü aldı.

Pilot uygulama Karabağlar’da
Projeler Dairesi Başkanlığı Enerji Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile İZSU, İzmir’e kesintisiz ve düşük maliyetli su sağlayarak yeşil dönüşümde ülke çapında bir ilke imza atacak.

İzmir’de yaklaşık iki milyon abonesine yılda 304 milyon metreküp içme suyu temin edebilmek için 450 milyon kWh elektrik tüketen İZSU, bu öncü projenin pilot uygulamasını Karabağlar ilçesinde hayata geçirecek. Karabağlar Bölgesi su isale hattı üzerine yerleştirilecek santral ile yılda 1 milyon 500 bin kWh elektrik üretilecek. Bu sayede temiz su, yaklaşık 4 bin haneye fosil yakıt kullanılmadan ve düşük bir karbon ayak izi ile ulaştırılacak.
 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni