Tunç Soyer: “İzmir bir fuarlar şehridir’ vizyonuna görev icabı değil, gövdemiz ve yüreğimizle inanıyoruz

Avrupa'nın en büyük moda fuarlarından IF Wedding Fashion İzmir kapılarını açtı
 

Avrupa'nın en büyük moda fuarlarından biri olan IF Wedding Fashion İzmir, 16. kez dünyanın dört bir yanından katılımcı ve ziyaretçisiyle kapılarını açtı. İzmir'in Türkiye gelinlik üretiminin yüzde 70'ini tek başına yaptığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yaklaşık yüz yıl önce İktisat Kongresi ile temelleri atılan 'İzmir bir fuarlar şehridir' vizyonuna görev icabı değil, gövdemiz ve yüreğimizle inanıyoruz. Bu yüzden İzmir’in her bir tüccarı, sanayicisi, iş insanı ve esnafı bizim yol arkadaşımızdır” dedi.

IF Wedding Fashion İzmir – 16. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, Fuar İzmir'de kapılarını açtı. Geçen yıla oranla katılımcı sayısı artan ve yüzölçümü yüzde 30 büyüyen IF Wedding Fashion İzmir'in açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer ile Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İzmir İtalya Konsolosu Valerio Giorgio, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ile eşi Ayşe Özgener, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, Ege Giyim Sanayicileri Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, sivil toplum kuruluşları, moda dernekleri, odaların başkanları ile temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile modacılar katıldı.

Soyer: “ İzmir, ülkemizdeki gelinlik üretiminin yüzde 70'ini tek başına yapan bir şehir”
IF Wedding Fashion İzmir'in, kentin gelinlik sektörüne büyük katkı sağladığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bütün bu renkli katılım tablosu bize gösteriyor ki farklı kurumlar da İzmir'de bir araya gelip sinerji yaratabiliyor. Bu sinerji sadece sektöre değil, bağlı olduğu sektörlere de iş, aş, ekmek oluyor. Türkiye'nin,  dünyanın bu kasvetli, bu puslu ortamında İzmir'den umut çiçekleri açtırıyor. O yüzden enerjimiz ve heyecanımız yüksek. Bu fuarları büyütmeye el birliğiyle devam edeceğiz. Moda, geleceğin Türkiyesi’nin sektörlerinin başında geliyor. Moda sektörü gerçek bir katma değer ekonomisi. Türkiye genç, dinamik ve yaratıcı nüfusuyla bu sektörün dünya devi olmaya muktedir. Yeter ki biz bu benzersiz potansiyeli işlemeye devam edelim. IF Wedding, Tü rkiye’nin moda sektörünü büyütmek amacıyla atılan en önemli adımlardan biri. Bu fuarla, İzmir ve ülkemizin üretim ve tasarım potansiyelini büyütmek için kararlılıkla çalışıyoruz. Bu girişimi Türkiye ekonomisi adına İzmir’den başlatmış olmanın ve sürdürmenin gururunu paylaşıyoruz. İzmir, ülkemizdeki gelinlik üretiminin yüzde 70'ini tek başına yapan bir şehir. Başta Avrupa ve Ortadoğu olmak üzere dünya geneline İzmir’den düğün giysileri ihraç ediyoruz. Fuarımız sayesinde üretici firmalar perakendeci, toptancı ve zincir mağazalar ile doğrudan bir araya geliyor ve Türkiye’de güçlü bir moda ekonomisi oluşuyor” dedi.

“Görev icabı değil gövdemiz ve yüreğimizle inanıyoruz”
Ekonominin inşa sürecinin yerelden başladığını ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Ekonomi kendi kendine veya masa başında büyüyen bir şey değildir. Ekonomi, inşa edilir. Bu inşa sürecinin ilk aşaması yerelden başlıyor. Fuar İzmir, bu amaca ulaşmak için sahip olduğumuz en büyük güçlerden biri. Yaklaşık yüz yıl önce İktisat Kongresi ile temelleri atılan 'İzmir bir fuarlar şehridir' vizyonuna görev icabı değil, gövdemiz ve yüreğimizle inanıyoruz. Bu yüzden İzmir’in her bir tüccarı, sanayicisi, iş insanı ve esnafı bizim yol arkadaşımızdır” dedi.

Özgener: “Fuarları bir kentin en önemli büyüme motivasyonu olarak görüyoruz”
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “IF Wedding Fashion  her sene büyüyen, yoğun talebe yetişemeyen, kentimize değer kazandıran bir marka. Fuarın bu büyük başarısında, elbette kentimizin gelinlik, abiye ve damatlık sektöründe dünyanın en önemli merkezlerinden biri olmasının büyük etkisi var ancak öte yandan sektörün gelişiminde fuarımızın etkisi de çok önemli. Oda olarak sektörün hep bir adım daha ileriye gitmesi için uzun yıllardır yürüttüğümüz farklı projelerle firmalarımıza destek oluyoruz. Fuarları bir kentin en önemli büyüme motivasyonu olarak görüyoruz” dedi. Özgener, fuar katılımcılarına verecekleri destekleri artırarak sürdüreceklerini söyledi.  

Eskinazi: “Avrupa’daki milyonlarca kişi Türk gelinlikleriyle evleniyor”
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Pandemi süresince gerçekleştiremediğimiz ve sektöre zarar veren bu süreç sonrasında; yeniden başladığımız bu fuar sayesinde İzmir, Avrupa’dan Orta Doğu’ya Kuzey Afrika’ya kadar dünyanın birçok noktasına ihracat gerçekleştiriyor. Moda denince ilk akla gelen ülke İtalya’daki birçok üretici Türkiye’den alıyor, Avrupa’daki milyonlarca kişi Türk gelinlikleriyle evleniyor” diye konuştu.

Öztürk: “İzmir'in aydınlık yüzü sektöre yansıyor”
Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, “Enerjisi yüksek olan bir kentte, enerjisi yüksek bir sektörde yerel sivil toplum örgütleri yerel yönetimle bütünleşen bir fuardayız. Her geldiğimde sanki dün başlamış gibi bir heyecan. Büyük bir tecrübe görüyorum, bu bizi heyecanlandırıyor. Dünyada ne olursa olsun İzmir aydınlık yüzünü yaşadığı coğrafyaya ve sektörlere birebir yansıtıyor. Bu bize umut veriyor. İzmir'i, bu fuarı çok önemsiyoruz” dedi. Ege Giyim Sanayicileri Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayati Ertuğrul ise Başkan Tunç Soyer ile fuara destek verenlere teşekkür etti.  

Açılış sonrasında Başkan Tunç Soyer ile beraberindeki heyet, stantları gezerek fuar katılımcılarına başarılı bir fuar diledi.

Türkiye ve 10 ülkeden 222 katılımcı
Bu yıl Türkiye’nin dört yanından farklı şehirlerden, Amerika, Almanya, Kanada, Hong Kong gibi ülkelerin de arasında bulunduğu 10 ülkeden abiye giyim, gelinlik, damatlık, aksesuar ve çocuk giyim ürün gruplarında faaliyet gösteren toplam 222 katılımcı fuarda yer alıyor. Fuarın, binlerce yerli profesyonel ziyaretçinin yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki yüzü aşkın ülkeden 3 bine yakın yabancı ziyaretçiye de ev sahipliği yapması bekleniyor. Firmaların mevcut pazarlardaki payının ve potansiyel pazar niteliğindeki ülkelere yönelik ihracatın arttırılması ile ihraç ürünlerinin çeşitlendirilmesi amacıyla Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde, Ege İhracatçı Birlikleri ve İzmir Ticaret Odası organizatörlüğünde IF Wedding Fashion İzmir ile paralel olarak üç gün sürecek iki ayrı alım heyeti programı da d&uu ml;zenlenecek. Alım heyeti programlarında Avrupa’dan Amerika’ya dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden heyetler İzmir’e gelerek katılımcılarla iş görüşmeleri yapacak. Fuar kapsamında 18 defile yapılacak. Gelinlik Tasarım Yarışması'nda geçen yıl ödül kazanan Hasancan Meşelik'in “Performans Defilesi” ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Bu yıl “modaverse” temasıyla yapılan Gelinlik Tasarım Yarışması'nın kazananları da düzenlenecek tören ile belli olacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni