Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin İl Genel Meclisine konuk Oldu

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin İl Genel Meclisi Kasım ayı olağan toplantısına katıldı. Meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan Başkan Bilgin, 2022 yılında hayata geçirilen proje ve hizmetler hakkında bilgi verdi.

 

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısının bugünkü konuğu Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin oldu.

 

Meclis Başkanı Hakan Akkaş Başkanlığı’nda gerçekleştirilen oturumda Başkan Bilgin meclis üyelerine 2022 yılında hayata geçirilen proje ve faaliyetler hakkında bilgi verdi.

 

İnsan odaklı, istişareye dayalı hizmet anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Başkan Bilgin, eğitimden spora, altyapıdan yaşam alanlarına kadar birçok farklı alanda uygulanan hizmetlerin şehre hayırlı olmasını diledi.

 

İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi ve belediyelerimiz yaptıkları iş nedeniyle koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Başkan Bilgin, “Şehrimizi bizlere emanet eden hemşehrilerimizin emanetlerine sahip çıkmak adına imkanlar dahilinde hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Kaynaklar sınırlı, ihtiyaçlar çok fazla dolayısıyla bizlerde sınırlı kaynaklarla ihtiyaçları azami derecede gidermenin samimiyeti içerisindeyiz. Şu konuda emin olmalıyız ki; devletimizin bize sağladığı bütçelerle birlikte her geçen gün taş üstüne taş koyarak daha iyi bir noktaya gidiyoruz. 2002 yılı Türkiye’si ile 2010 yılı Türkiye'sini kıyaslama yapacak olursak çok daha iyi bir duruma geldiğimizi görmemek mümkün değil. Bizler ve sizlerde bu duygu ve düşüncelerle çözüm odaklı ve sorunları ötelemek yerine sorunların üzerine kararlı bir şekilde giderek hareket ettiğimiz sürece şehrimizin kalkındığını daha ileriye gittiğini göreceğiz.” dedi.

 

Başkan Bilgin, “Belediyecilik anlayışımızda mevzuatların daraltıcı yönlerine takılmadan her alanda her noktada nasıl çözüm odaklı işler yapabiliriz düşüncesiyle hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. 3 buçuk yılı geride bıraktığımız şu dönemde şunu hiçbir zaman söylemedik. Sağlıkla ilgili talep geldiğinde “Bu konu bizi ilgilendirmiyor. Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı ilgileniyor.” demedik. Eğitimle ilgili bir talep geldiğinde “Bu belediyemizin görevi değil, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ya da bakanlığın görevi demedik.” Şehrimizin her noktasında her alanında elimizi taşın altına koyduk. Bunu yaparken de kimsenin yetki alanına ve hizmet alanına girmeden sadece ortak akıl ve ortak istişare doğrultusunda bize yetkiyi veren şehrimize hizmet etmenin gayretini gösterdik.” ifadesini kullandı.

 

“İÇME SUYUNU GETİRMEK İÇİN 24 SAAT ESASINA GÖRE ÇALIŞIYORUZ”

Şehrimizin en önemli gündem maddesinin içme suyu olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Son yıllardaki kuraklık nedeniyle su sorunuyla karşı karşıya kaldık. Adeta zamanla yarışıyoruz. Geçen yıl yapım ihalesi yapılan Hafik Pusat-Özen Barajından 4 Eylül Barajına su nakil projesinin acil olan kısmı yani Seyfebeli’nden Baraja kadar olan 14 km’lik tamamlanması için büyük bir gayret içerisindeyiz. Zorlu şartlarda çalışıyoruz. Zeminin vermiş olduğu zorluklar var ihale sürecinde yaşanan hukuki bir süreç var. Bu nedenle de müteahhit firmanın hizmete başlaması zaman aldı. Şu anda ise neredeyse 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Kazı işlemleri devam ediyor. Kaynak işleri devam ediyor. Serim işleri de hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Terfi istasyonu yapımı, depo hizmetleri ve enerji nakil hatlarında da ayrı ayrı ekiplerimiz ter döküyor. Aralık ayının sonu gibi birçok işimiz bitmiş olacak. Su konusunda barajda suyumuz bitme noktasına geldi. Bu nedenle de suyumuzun basıncı ister istemez düşüyor. Şu anda Tavra Deresi’nden aldığımız suya baraj aldığımız suyu ilave ediyoruz. İnşallah hedefimiz bir an önce Pusat Özen Barajımızdan aldığımız suyu 4 Eylül Barajımızla buluşturmak. İnşallah herhangi bir su kesintisi yapmadan bu projeyi de bitirmek. Hemşehrilerimizden su konusunda biraz daha hassas ve dikkatli olmalarını istiyorum. Su kaynaklarımız sınırsız değil lütfen tasarruflu kullanalım.” dedi.

 

“KUZEY ÇEVRE YOLUNA PARALEL YENİ BİR ARTER OLUŞTURACAĞIZ”

Ulaşım projelerini bir bir hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Bilgin, “Dün Recep Tayyip Erdoğan Bulvarımızı araç ve yaya trafiğine açtık. Belediye olarak belli hizmetleri yapmak bütçeyi oluşturduktan sonra kolay ancak şehrimizde değer katacak, şehre uzun yıllar hizmet edecek, şehrin gelişimine katkı sağlayacak ulaşım hizmetlerini yapmak çok önemli. Bizde bu konuyu çok önemsiyoruz. Sivas Cumhuriyet Üniversitesini şehre yakınlaştıracak toplamda 3,8 km'lik kısmını geçen yıl bitirmiştik. 2. etabı da ciddi anlamda emek vererek belediyemiz imkanlarını kullanarak trafiğe açmış olduk. İnşallah önümüzdeki süreçte de resmi açılışını hep birlikte hemşehrilerimizin katılımıyla gerçekleştirmiş oluruz. İkinci etabında da 2 km gidiş 2 km geliş olmak üzere toplamda 6 şeritli bir yolu şehrimize kazandırdık. Ayrıca bisiklet ve yürüyüş yollarının yer aldığı 2 bin nitelikli ağacın toprakla buluştuğu etrafındaki imar düzenlemesiyle birlikte şehrimize değer katacak bir bulvar oldu. Tüm hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun. Diğer bir ulaşım projesi olan stadyumun yanında inşa ettiğimiz ilk etapta Erzincan yolunu stadyumun yanından Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarına bağlayacak daha sonra ise pazar yerini kullanarak Buhara Caddesindeki Selçuklu Caminin önüne açacağımız yolun çalışmaları devam ediyor. Bu yolu açtığımızda özellikle 100 bin nüfusun yaşadığı Kümbet Bölgemizde Mimar Sinan, Diriliş, Emek, Selçuklu, Tuzlugöl, Esentepe, İstiklal ve Fatih Mahallelerimize gitmek isteyen vatandaşlarımızın alternatif yolu olmuş olacak ve Toptancılar Caddesinin trafik yükünü almış olacak. Yine Alibaba Mahallesindeki Aşık Veysel Bulvarını, Necmettin Erbakan Bulvarına oradan Erzincan yoluna bağlayacak bir hat çalışmamızda hızla devam ediyor. Çayboyu Bağlantı yolu dediğimiz alan Aşık Veysel Bulvarını TED Kolejinin yanından Hurdacılar Sitesi önüne oradan da Necmettin Erbakan Bulvarına bağlayacak ulaşım projemiz şehir içi ulaşımı rahatlatmak ve konforu sağlamak adına önemli bir projemiz. Bu iki projede birbirleriyle bağlantılı olarak birbirlerini tamamlayan projeler olacak. Kuzey çevre yoluna paralel şehir içerisinde yeni bir arteri oluşturmuş olacağız." dedi.

 

Toplantıda projeleri bir bir anlatan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin Meclis üyelerinin sorularını da yanıtladı.

 

İl Genel Meclisi Kasım ayı 3. oturumu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni