PTT AŞ’nin Kişisel Pul Hizmeti Geçmişi Geleceğe Miras Olarak Taşıyor

PTT AŞ’nin kişisel pul hizmeti müşterilere; sevdikleri ile özel anlarını eşsiz bir hatıraya dönüştürme imkânı sağlıyor. PTT AŞ’nin online hizmet ağı üzerinden ya da iş yerlerine gidilerek yapılacak olan başvuruların ardından müşteriler kişisel pullarını oluşturabiliyor. 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olarak yurt içinde ve yurt dışında müşterilerine bankacılık, posta ve kargo alanlarında hizmet sunan PTT AŞ, kültür ögelerimizin estetik bir anlayışla yarınlara taşınmasında önemli bir rol üstlenen pullarla anıları da geleceğe miras olarak taşıyor. 

 

PTT AŞ TÜRKİYE’DE PUL KÜLTÜRÜNÜN MERKEZİNDE YER ALIYOR

Pullar hem ülkemizde hem de tüm dünyada kültürel bir değer olarak öne çıkıyor. Geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran pullar; tarih, coğrafya, kültür, doğa, hayvanlar âlemi gibi sayısız alanda hazırlanıyor. 

 

182 yıllık köklü bir geçmişe sahip PTT AŞ, ülkemizde pul kültürünün merkezinde yer alıyor.  Sosyal hafızayı canlı tutarak kültürel aktarımı sağlayan pullar, PTT AŞ’nin 2005 yılında başlayan hizmeti sayesinde kişiye, kuruma veya şirkete özel hazırlanabiliyor. Müşteriler bu hizmet ile kendilerinin, sevdiklerinin ya da özel anlarının pulunu oluşturabiliyor.

 

KİŞİSEL PUL BAŞVURULARI ONLINE ORTAMDA DA YAPILABİLİYOR

Kişisel pul, başvuru yapan müşterilerin doğum günü, evlilik yıl dönümü, anneler günü ve babalar günü gibi özel günleri için ya da şirketler tarafından kuruluş yıl dönümü hatırası olarak basılabiliyor. Bunların yanında kişisel pullar ticari bir ürünün tanıtılması amacıyla da kullanılabiliyor.

 

Hizmet kapsamında kişiler veya şirketler, kendileri tarafından temin edilen görsellerin pul olarak basılmasını isteyebiliyorlar. Ayrıca kişisel pul basımında resim üzerine isim veya not eklenebiliyor. 

 

Kişisel pul hizmetinden kişi veya şirketler dışında il ve ilçe belediyeleri, valilikler, üniversiteler, özel hastaneler, özel okullar, sanayii kuruluşları, mesleki kuruluşlar, odalar, baro ve sendika toplulukları gibi kurum ve kuruluşlar da yararlanabiliyor. 

 

PTT AŞ özel tasarım kişisel pul basım hizmetinin yanında müşterilerine kişisel pullu özel zarf oluşturma olanağı da sunuyor. Bu hizmetle pullar gibi zarflar da özel olarak hazırlanıyor ve gönderime hazır halde teslim ediliyor.

 

KİŞİSEL PUL BASIMI İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIYOR?

Kişisel pul hizmetinden faydalanmak isteyen müşteriler PTT AŞ’nin e-Devlet Hizmetleri sayfasından Kişisel Pul Hizmeti ekranından başvuru yapabiliyor. Dijital başvuru kanalları dışında başvuru yapmak isteyenler ise PTT iş yerlerine giderek işlemlerini gerçekleştirebiliyor. 

 

Kişisel pul hizmetinin yanı sıra PTT AŞ özel olarak hazırladığı pul ve zarf ürünlerinin satışını da PTT AŞ’ye ait https://www.filateli.gov.tr adresinden yapıyor. Müşteriler; Anma Pulu, Sürekli Pul, Resmî Pul, Anma Bloku, Yabancı Ortak Pul, İlkgün Zarfı, Özelgün Zarfı, Özeltarih Damgalı Zarf, Maksimum Kart, Posta Kartı, Portföy, Yıllık Pul Poşeti, Filatelik Aksesuar (klasör pul dizme bandı, posta kartı albümü, mercek, pul karnesi vb.) gibi ürünleri https://www.filateli.gov.tr adresi üzerinden temin edebiliyorlar.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni