Nilüferli çocuklar hakları için yürüdü

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’nin Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle düzenlediği yürüyüşe katılan çocuklar haklarına dikkat çekti. Yürüyüşün bitiş noktası olan Halk Evi önünde çocukları karşılayan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, fırsat eşitliği sağlamak adına çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek “Sizleri önemsiyoruz” dedi.

 

20 Kasım 1989’da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme”nin imzalanmasının ardından kabul  edilen  Dünya Çocuk Hakları Günü,  Nilüfer’de şenlik havasında kutlandı. Nilüfer Belediyesi ile Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin  “Haklarımızı biliyoruz! Bugünümüz ve geleceğimiz için yürüyoruz” sloganıyla düzenlediği yürüyüşte, çocuklar haklarına dikkat çekti.  Nilüfer Kent Konseyi önünden başlayan yürüyüşe katılım büyük oldu. Ellerinde dövizlerle,  şarkılar söyleyerek yürüyen yaklaşık 700 çocuk,  Halk Evi önünde  yürüyüşü tamamladı. Çocukları, Halk Evi önündeki Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem karşıladı. Meydanda toplanan çocuklar, Oyun Hareketi Derneği’nin düzenlediği oyunlarla eğlendi. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte Başkan Turgay Erdem de çocukların neşesine ortak oldu.

 Oyunlara katılan Başkan Erdem, daha sonra çocuklara seslendi.  Çocukların haklarına sahip çıkmalarının mutluluk verici olduğunu ifade eden Başkan Turgay Erdem, “Bizler Nilüfer’de sizleri geleceğe hazırlamak için, çocuklara fırsat eşitliği sağlamak adına çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Çocukları önemsiyoruz. Çünkü siz bizim geleceğimizsiniz. Bundan yıllar sonra burada belediye başkanlığı koltuğunda belki de içinizden biri oturacak. Mutlu bir hayat ve sağlıklı bir toplumsal düzen oluşturabilmemiz  sizlerin iyi yetişmesine bağlı. Zamanın ruhuna uygun ve iyi eğitim almanız çok önemli. Haklarınızın farkında olmanız ve haklarınıza sahip çıkmanız da çok önemli. Nilüfer’de birlikte yönetim anlayışını benimsediğimiz için her yaştan insan için katılımcılığın önünü açıyoruz. Ülkemizde demokrasinin yeşermesi, sizlerin de bu bilinçle yetişmenize bağlı” dedi. 

“Geleceğiniz için haklarınıza sahip çıkmalısınız” diyerek sözlerine devam eden Başkan Turgay Erdem, “Bizler her çocuğun temel hak ve özgürlüklere sahip ve fırsat eşitliği içinde, sağlıklı, mutlu ve refah içinde bir hayat sürmesini diliyoruz. Bizler ‘Her çocuğun, kendi fikirlerini dile getirmeye ve kendi yolunu çizmeye hakkı vardır’ diyoruz. Bizler her çocuğun ‘çocuk’ olmaya hakkı vardır diyoruz. Bu düşüncelerle Dünya Çocuk Hakları Gününüz kutlu olsun” diye konuştu.

 

Etkinlikte konuşan Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Özlem Yılmaz da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Nilüfer’de oturan bütün çocukları Çocuk Meclisi’ne katılmaya davet eden Özlem Yılmaz, Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne değindi. Sözleşmenin yaşama, koruma, gelişme ve katılım hakları olmak üzere 4 temel ilkeden oluştuğunu belirten Özlem Yılmaz, kendilerinin en çok katılım hakkı üzerine çalıştıklarını vurguladı. Çocukların haklarını iyi bilmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, dünyanın geleceği için çevre ve iklim krizine karşı duyarlı olunmalarını vurguladı.

Konuşmaların ardından çocuklar,  Denden grubunun konseriyle eğlenerek renkli anlar yaşadı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni