Kullanmadıkları eşyaları takas ettiler

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliğiyle düzenlenen Konak 2 El Takas Pazarı büyük ilgi gördü. Bilinçsiz tüketime karşı sürdürülebilir bir yaşama dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, ikinci el giysi, kitap, oyuncak, takı, çanta ve ev eşyaları takas edildi.
 
 
Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi, aşırı tüketime karşı sürdürülebilir bir yaşama dikkat çekmek için takas pazarı düzenledi. Konak Mahalle Komitesi ile Nilüfer Konak Altınevler Kadın Dayanışma ve Kültür Derneği katkılarıyla, “Mahallende değiştir, dönüştür, paylaş” sloganıyla Konak Kapalı Pazar Alanı’nda düzenlenen etkinlikte, ikinci el eşyalar takas edildi. Etkinliğe ilgi gösteren mahalle sakinleri hem ücretsiz takas gerçekleştirdi, hem de ücret karşılığı alışveriş yaptı.
 
 
Etkinliğe katılan Nilüfer Belediye Başkan Vekili Rasih Konca da emeği geçenlere Başkan Turgay Erdem adına teşekkür etti. Etkinliğin ilgi gördüğünü ifade eden Konca, hedeflerinin sürdürülebilir bir yaşam için tüketim alışkanlıklarının gözden geçirilmesi olduğunu söyledi. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş da etkinliğe gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Altınşehir’de yaptığımız ilk etkinliğin ardından kadın dernekleri ve Mahalle Komiteleri’nden büyük ilgi oldu. Bu etkinlik mahalledeki ilişkileri güçlendirirken ihtiyaçlara da karşılık veriyor. ‘İklim Yılı’ dolayısıyla az tüketime dikkat çekerek kaynakları tasarruflu kullanılması yönünde farkındalık oluşturmak istedik. Çok güzel ilgi gördü. Gelecek günlerde farklı mahallelerde de düzenlemeye devam edeceğiz. Gelenler ikinci eşyaları hem takas edebiliyor hem de uygun fiyata satın alabiliyorlar” dedi.
 
 
Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Altun da, destek verenlere teşekkür etti. Gün boyu süren etkinlik kapsamında çocuklar ve yetişkinler için, ‘Düğme ve sökük dikme, ‘Yama’, ‘Çoraptan bebek yapma’, ‘Pantolondan etek dönüşüm’ atölyeleri de düzenledi. Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası’nın da konser verdiği etkinliğe katılanlar alışveriş yaparken müzik keyfi de yaşadı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni