Konak’ta ‘Afette Engellilik’ Paneli düzenlendi

Afette Engellilik panelinde konuşan Başkan Batur, “Bu panelden çıkacak sonuçları önemsiyoruz. Özellikle afet sırasında ve afetten önce engelli bireylerle ilgili yapılacak çalışmalarda belediye olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.

 

Konak Belediyesi, Konak Kent Konseyi ve TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulunun birlikte düzenlediği Afette Engellilik paneli Türkan Saylan Kültür Merkezinde gerçekleşti. Afetlerde engelli bireylerin yaşadıkları zorluklar, alınabilecek önlemler ve afet durumunda yapılacakların konuşulduğu paneli Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Dönem Sözcüsü Aykut Akdemir, Ege Kent Konseyleri Birliği ve Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, CHP İzmir İl yöneticileri, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, İzmir Tabip Odası temsilcileri, İzmir Barosu temsilcileri, Konak Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, komisyon başkanları ve bileşenleri, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri takip etti. Moderatörlüğünü Tabip Odası Afet Çalışma Grubu Üyesi Dr. Mübetcel İlhan’ın üstlendiği panele TMMOB İzmir İKK Afet Çalışma Grubu Üyesi Selma Nalbantoğlu, İzmir Barosu Engelli Hakları Komisyonu Üyesi Çiğdem Ateş, Sosyal Hizmet Uzmanı Mahmut Akkın ve Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Seyit Çelebi konuşmacı olarak katıldı.

 

Batur: Elimizi taşın altına koymaya hazırız

Afette Engellilik panelinin açış konuşmasını yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, iki yıl önce yaşanan İzmir depreminin öncesinde Konak Belediyesi olarak AKUT (Arama Kurtarma Derneği) İzmir Şubesiyle protokol imzalamış olduklarını ve o günden bu yana birlikte çalışmalar yürüttüklerini hatırlattı. Konak'ta bir acil durum ve afet eylem planını birlikte oluşturduklarını ifade eden Başkan Batur, iklim değişikliğine ve etkilerine de vurgu yaptı. Konak Belediyesi’nin Uluslararası Göç Örgütü’nden yaklaşık 50 bin dolar hibe alan Engel Tanımayanlar projesi hakkında bilgilendirme yapan Başkan Batur görme engelli bireylere yönelik olarak ise TÜRGÖK görme engelliler kitaplığının büyümesi için katkı sunduklarını belirtti. Konak Belediyesi’nin bu dönemdeki en önemli ve anlamlı projesi olan Konak Engelsiz Yaşam Köyünü de anlatan Başkan Batur şöyle konuştu:

 

“Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Özellikle engelli velilerinin çocuklarına olan düşkünlüğünü biliyoruz, sosyal yaşamda yer almakla ilgili zorluklarını da biliyoruz. Konak Engelsiz Yaşam Köyümüzle bu sosyal aktiviteyi de sağlamış oluyoruz. Bugünkü çalışmada emeği geçenlere ve bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu panelden çıkacak sonuçları önemsiyoruz. Özellikle afet sırasında ve afetten önce engelli bireylerle ilgili yapılacak çalışmalarda belediye olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız.”

 

Kınay: Sağlıklı kentler yaratabilmek için mücadelemizi yürütüyoruz

Panel açılışında konuşma yapan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu İzmir Tabip Odası ve İzmir Barosu sözcüsü Çevre Mühendisi Helil İnan Kınay da “Meslek odaları olarak kendi alanlarımızda bilim, mühendislik ve planlama ışığında sağlıklı kentler yaratabilmek için mücadelemizi yürütüyoruz. Ülkemizdeki afetlerde çok acı sonuçlarla, ağır bedeller ödüyoruz.  TMMOB İl Koordinasyon Kurulu olarak, kentimizdeki tüm afet süreçlerine yönelik olarak üç meslek odasının ortak komisyonuyla yaptığımız çalışmaların kente nasıl yayılacağı, mücadeleyi nasıl büyüteceği üzerinden değerlendirme yapmaya çalıştık. Bunun en önemli ekseni kentli ile birlikte olmak, dolayısıyla bu panelde Konak Belediyesi ve Konak Kent Konseyi ile birlikte aslında afeti, afetlere karşı engelli olduğumuz süreçte engelli bireylerimizin çözümü ve sorunları hep beraber değerlendirmek istiyoruz” dedi.

 

Mumcu’dan dayanışma teşekkürü

Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu da panel açılışında “Dayanışmanın güzel bir örneğini göstererek buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Her zaman Konak Kent Konseyi’ne desteğini esirgemeyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a çok teşekkür ediyorum” diyerek teşekkürlerini iletti. Açış konuşmalarının ardından Tabip Odası Afet Çalışma Grubu Üyesi Dr. Mübetcel İlhan moderatörlüğündeki panele geçildi. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni