Kartepe’nin Sokak Hayvanlarına Mutlu Son

SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

 

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın talimatıyla “Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi Rehabilitasyon Merkezi” çalışmaları kısa zamanda tamamlanarak düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

 

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın talimatıyla yapımına başlanan Kartepe Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Başkan Kocaman’ın ev sahipliğinde açılışa KBB Koordinatörü Nihat Abiş, Aracı Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Aracı, Kırım Tatarları Derneği Başkanı Zümral Aracı, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, Kocaeli Hayvan Dostları Derneği Başkan Yardımcısı İlksen Aydın, KBB Veteriner Şube Müdürü Esra Özkan, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, STK’lar ve davetliler katıldı.   

 

BÜYÜKAKIN VE KOCAMAN’A TEŞEKKÜR

Açılış töreninde konuşan Kocaeli Hayvan Dostları Derneği Başkan Yardımcısı İlksen Aydın “Bu tesisin açılmasında öncülük eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç.Dr.Tahir Büyükakın ve Kartepe Belediye Başkanımız Av.M.Mustafa Kocaman’a çok teşekkür ediyoruz. Burası sokak hayvanlarının bakımlarının yapıldığı bir yerdir. Bu tesislerin artması bizleri sevindirmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÖNCÜ KARTEPE BELEDİYESİ

KBB Veteriner Şube Müdürü Esra Özkan “2004 yılından bu yana KBB olarak sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, işaretlenmesi ve aşılanması hızla devam etmektedir. Kartepe Belediyesi ile işbirliği içerisinde devam ediyoruz. 4 Ekim 2021 yılından itibaren yapılan protokol ile tüm ilçelerden destek istedik. Bu sayede daha hızla hareket edilmektedir. Bu yönde öncü belediyelerimizden biride Kartepe Belediye Başkanımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.   

 

TESİSİN ÖNEMİ

Açılışta konuşan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Sokak hayvanlarının toplumla birlikte yaşamaları için hazırlan bir projedir. Kolay bir proje değildir. Bu tesisin amacı burada sokak hayvanlarını burada bekletmek ve beslemek değildir” ifadelerini kullandı.

 

BU TESİS KISIRLAŞTIRMA VE TEDAVİ MERKEZİ

Sözlerine devam eden Kocaman “Bu tesisi açtığımız için Kartepe’de sokak hayvanlarının sayısı azalacak değildir. Sokak hayvanlarının azalmasının yolu kısırlaştırmaktan geçmektedir. Bu tesis kısırlaştırma ve tedavi merkezi olacaktır. KBB bu tesis ile destek vereceğiz. Sokak hayvanlarının sayısının azalması zaman alacaktır. Doğru yöntem, doğru şekilde olacaktır. Zamanla azalacaktır. Bu sayede hemşehrilerimizin memnuniyeti görülecektir” şeklinde konuştu.   

 

BÜYÜKAKIN VE ARACI AİLESİNE TEŞEKKÜR

Bu tesisin yapımında katkıları olan Vefa İbrahim Aracı ve ailesine Aracı Ailesi’nde teşekkür eden Başkan Kocaman “KBB Doç.Dr.Tahir Büyükakın başkanıma çok teşekkür ediyorum. Burada hemşehrilerimizin zaman geçirebilecekleri bir yer olacak. Sahiplenmek isteyen hemşehrilerimiz buradan faydalanabilirler. Burası hepimize emanettir. Bizlere verilen destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

4 BİN METRE KAREDE HİZMET VERECEK

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi 4000 metre kare alanda hizmet verecek. Merkezde 150 m² hizmet binası, 80 ve 60 m² lik toplamda 140 m² iki ayrı yapıda 20 adet hayvan barınağı, hizmet binası içerisinde 1 adet Post operatif alan,1 adet ameliyathane, 1 adet muayenehane, 1 adet veteriner hekim odası, 1 adet özel ilaç odası, 1 adet ecza odası, danışma, sosyal alan, 1 adet sarf malzeme deposu yer alacak. 20 adet barınak içerisinde 60 m²’lik yapıda hasta hayvan kabulü, banyo, kafesler ve 80 m²’lik yapıda ise sağlıklı hayvan kafesleri, müşahede alanı, karantina alanı, malzeme deposu ve kedi evi yer alacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni