Kartepe’de Rutin Denetimler Devam Ediyor

Kartepe Belediyesi ilçe genelinde bulunan zincir marketlerde denetimlerine devam ediyor. Yapılan denetimlerde kurallara uymayan iş yerlerine cezai işlem uygulaması yapılıyor.

 

Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge uyarınca Kocaeli Büyükşehir ve Kartepe Belediyesi il Ticaret İl Müdürlüğü personelleri ile birlikte Kartepe genelinde zincir market denetimlerine devam ediyor. Yapılan denetimlerde kurallara uymayan iş yerlerine cezai işlem uygulanıyor.

 

DENETİMLER ARTTI

Zincir marketlerde yaşanan fahiş fiyatlar, tüketicilerin yoğun eleştirilerini beraberinde getirdi. Ticaret Bakanlığı’nın son genelgesi ile Kartepe Belediyesi ekipleri denetimlerini ilçe genelinde sıklaştırdı. Yapılan denetimlerde raf fiyatı ile kasa fiyatı rasgele ürünlerle kontrol edilirken, özellikle fiyat etiketi olmayan, son kullanma tarihi geçmiş ürünler için cezai işlem uygulandı. 

 

TİTİZLİKLE DENETİMLER YAPILIYOR

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı “Ticaret Bakanlığımız tarafından yayımlanan genelge ile birlikte devam eden denetimlerimizi arttırdık. Özellikle raf ve kasa fiyatlarının kontrol edilmesinin yanı sıra son kullanım tarihi geçmiş ürünlere kadar titizlikle bakılmaktadır. Hemşehrilerimiz alışverişlerini gönül rahatlığı ile yapabiliyor” açıklamasında bulundu. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni