Kartepe’de Mobil Atık Getirme Merkezi’ni bin kişi ziyaret etti

Kocaeli Büyükşehir ve Kartepe Belediyesi işbirliğinde sıfır atık yönetiminin yaygınlaştırılması amacıyla Kartepe’ye kurulan “Mobil (Seyyar) Atık Getirme Merkezi”ni bin kişi ziyaret etti.

 

Kocaeli Büyükşehir ve Kartepe Belediyesi işbirliğinde sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve bu konuda ki farkındalığın arttırılması, halkın atıklarını ayırma ve ayrı biriktirmeye teşvik edilmesi, kaynağında ayrı biriktirilen atıkların birbirleriyle karıştırılmadan toplanmasına yönelik altyapının geliştirilmesi maksadıyla Kartepe Ataevler Mahallesi’ne kurulan “Mobil (Seyyar) Atık Getirme Merkezi”ni bin kişi ziyaret etti. 

 

 

BİLGİLENDİRME YAPILDI

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi “Mobil (Seyyar) Atık Getirme Merkezi” eğitim ve bilinçlendirme faaliyeti olarak Ataevler Mahallesi Kültür Merkezi Önünde 7 gün boyunca Kartepelilere sıfır atık konusunda yerinde eğitim verirken, Kartepelilerin getirdiği atıklar da toplandı.

 

 

ATIKLAR TOPLANDI

 

Mobil (Seyyar) Atık Getirme Merkezi’nde bir hafta içerisinde 52 kg ambalaj atığı, 108 kg tekstil atığı, 9 kg atık yağ, 9 kg elektronik atık, 2 kg atık pil ve 3 kg atık ilaç toplandı.

 

 

MİNİKLERE HEDİYELER VERİLDİ

 

Kocaeli Büyükşehir ve Kartepe Belediyesi, Çevre Mühendisleri tarafından sıfır atık konusunda, özellikle çocuklara çevrenin önemi hakkında bilgilendirme yapılırken, getirilen atıklar tartılarak geri dönüşüme gönderildi. Mobil Atık Getirme Merkezi’ne gelen miniklere rüzgar gülü ve boyama kitabı hediye edildi.

 
 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni