İnci GS Yuasa: Deprem Farkındalığı Hepimizin Sorumluluğu

GS Yuasa ile İnci Holding’in iştiraki İnci GS Yuasa, toplumsal alanda “canlı hayatını kurtarmak” hedefi ile çalışmalarını sürdürüyor. 30 Ekim 2020’de gerçekleşen İzmir Depremi’nin yıl dönümü vesilesiyle açıklamalarda bulunan İnci GS Yuasa Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cihan Elbirlik, deprem konusunda uzun vadeli düşünmenin gerekliliğini ve özel sektörün farkındalık noktasında sürdürülebilir etkisini vurguladı.

 

İnci GS Yuasa, toplumda afete hazırlık kültürünün yaygınlaştırılması için Türkiye’nin ilk arama kurtarma sivil toplum kuruluşu olan, BM ve AB nezdinde önemli arama kurtarma kuruluşlarından birisi haline gelen AKUT ile uzun vadeli çalışmalarına devam ediyor.

 

Dünya akü devi Japon GS Yuasa ile Türkiye’de otomotiv tedarik sanayinin köklü firması İnci Holding’in iştiraki İnci GS Yuasa, toplumsal alandaki katkılarını “canlı yaşamını kurtarmak” hedefi çerçevesinde sürdürüyor. Bu kapsamda Türkiye’nin ilk arama kurtarma sivil toplum kuruluşu olan AKUT ile uzun vadeli iş birliğine devam eden şirket, afete hazırlık kültürünün toplumda yaygınlaştırılması için farkındalık çalışmaları yürütüyor.  

 

İnci GS Yuasa, 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen İzmir Depremi’nde hayatını kaybeden iş arkadaşları Mert Küçükyumuk’un adının verildiği AKUT’un Manisa’daki lojistik merkezinin yenilenmesine, geçen sene mart ayında destek olmuştu. Mert Küçükyumuk Lojistik Merkezi, AKUT’un başta Manisa ve İzmir olmak üzere tüm Türkiye’de ihtiyacı olan herkese elini uzatmasına katkı sağlıyor. STK’ların toplumu afetlere hazırlık konusunda bilinçlendirmesinin önemine ve bu konuda özel sektöre düşen sorumluluğa yönelik geçtiğimiz sene AKUT ile bir canlı yayına da imza atan şirketin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cihan Elbirlik, İzmir Depremi’nin yıldönümüne özel açıklamalarda bulundu.

 

Elbirlik: “Özel sektör ve STK’lar arasındaki sürdürülebilir iş modeli konusunda örnek olmak istiyoruz.”

Depremin zamansız bir konu olduğuna dikkat çeken Cihan Elbirlik: “Ülkemizin gerçeklerinden biri olan deprem üzerinde düşünmeyi, çalışmayı ve etki odaklı işlere imza atmayı 30 Ekim İzmir Depremi gibi, gerçekleşen üzücü olaylar sebebiyle hiç bırakmamamız gerekiyor. İnci GS Yuasa olarak bitmeyen enerjimizi bu alana da kanalize etmeye önem veriyoruz. Bugün, AKUT Mert Küçükyumuk Lojistik Merkezi birçok hayata yardım eli uzatmayı sürdürüyor. Zamanla bu etkinin çoğalması ve benzer acıların bir daha yaşanmaması en büyük temennimiz. Afet öncesi hazırlıklı olmanın ve uzun vadede toplumda afete hazırlık kültürünün oluşturulmasının önemine vurgu yaptığımız yayınımızda vardığımız ortak noktalardan biri de STK’ların özel sektör tarafından desteklenmesinin yarattığı fark oldu. Projemizin, STK’larla olan sürdürülebilir iş modeli anlamında rol model olmasını ve değişimi teşvik etmesini tüm kalbimle diliyorum. İnci GS Yuasa olarak sektörümüze son teknolojili akülerimizle ve yenilikçi hizmetlerimizle olan katkımız gibi, bu alanda da çözüm odaklı çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

 

İzmir Depremi’nin yıl dönümünde iş arkadaşları Mert Küçükyumuk ile ailesini ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anan ve bu vesile ile deprem farkındalığının önemini bir kez daha vurgulayan Elbirlik; “Pek çok hayatı değiştiren afetler konusunda ne kadar çok kişide farkındalık oluşturabilirsek etkimiz o kadar görünür olacaktır. Bunun, bireylerin ve kurumların ortak sorumluluğu olduğuna inanıyorum. Birkaç saniyenin geleceğimizi sildiği senaryoyu, o birkaç saniyede neler yapmamız gerektiğinin bilincinde olarak değiştirebiliriz. Unutmayalım ki, ‘depremde bina hayat kurtarır, hazırlıklı olmak hayat kurtarır.’ Herkesi bu dönüşüme ortak olmaya davet ediyorum.” açıklamalarında bulundu.

 

2016 yılından 2022 Eylül ayına kadar AKUT Başkanlığı görevini yürüten ve bayrağı Başkan Yardımcısı Mehmet Murat Boz’a devreden eski Başkan Recep Şalcı ise; “AKUT Başkanı olarak görev yaptığım 6 yıl boyunca gerçekleşen önemli AKUT iş birliklerinden birisi İnci GS Yuasa ile hayata geçirdiğimiz bu sosyal fayda projesidir. Herkesin bildiği gibi ülkemizin arama kurtarma alanındaki ilk STK’sı olan, BM ve AB nezdinde en önemli arama kurtarma kuruluşları arasına giren AKUT’un, gönüllülerinden sonra en önemli destekçileri, afet bilincine sahip ve elini taşın altına koyan İnci GS Yuasa gibi özel sektör kuruluşlarıdır. Bu gerçekten güzel bir STK-Özel Sektör iş birliği örneğidir. Zira bu iş birliğinin ruhu ‘hayat kurtarmaya’ dayanıyor.” dedi. 

 

AKUT’un yeni başkanı Mehmet Murat Boz ise, Manisa Mert Küçükyumuk Lojistik Merkezi’nin, sadece AKUT’un Ege Bölgesi operasyonları için değil, tüm Türkiye’deki afetler için önemli bir merkez olduğunu vurgulayarak; bu projenin hem AKUT hem de tüm arama kurtarma STK’ları bağlamında benzer projelere örnek olmasını dilediğini söyledi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni