Gündoğdu: Gebze Beyaz Kalpler’de gençlerimiz sosyalleşecek

Büyükşehir Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde incelemelerde bulundu

 

Donanımlı, kültürlü, bilgili ve sağlıklı nesillerin yetişmesi için pek çok çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Gebze’de projelendirdiği Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nin yapımını büyük oranda tamamladı. Kent genelindeki projelerin her adımını titizlikle takip eden Büyükşehir Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, sosyal hayatta problem yaşayan gençlere yönelik hizmet verecek merkezde incelemelerde bulundu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Av. Necmi Özen ve Yapı Kontrol Dairesi Başkanı Serkan Ihlamur’un da eşlik ettiği incelemede teknik personelden bilgi alan Genel Sekreter Gündoğdu, binayı gezerek merkezin geldiği son durumu yerinde gördü. 

 

GÜNDOĞDU: GENÇLERİMİZ SOSYALLEŞECEK

Büyükşehir olarak Beyaz Kalpler projesini çok önemsediklerini dile getiren Genel Sekreter Gündoğdu, “Bu proje çeşitli sebeplerle eğitim hayatına devam edemeyen ya da okula devam sorunu yaşayan gençlerimizin eğitime geri kazandırılması hedefini amaçlıyor. Burada çok yönlü rehabilitasyon programlarına tabi tutulacak olan gençler meslek sahibi olma imkanı da bulacak. Gençlerimiz bu proje ile sosyalleşecek” dedi. Projede inşaatın ilerleme oranının 98’e ulaştığı bilgisini veren Genel sekreter Gündoğdu, çok yakın zamanda merkezin hizmet vermeye başlayacağını dile getirdi.

 

BAŞARI GRAFİKLERİ YÜKSELECEK

2 bin 905 metrekare alanda hizmet verecek olan Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi, çocuk ve gençlere başarı grafiklerinin yükselmesi için yaklaşık bir yıl kadar eğitim verecek. Eğitimlerin içeriğinde çocuklarda ve gençlerde özgüven artışları, toplumla iletişim kurabilme, kendini ifade etme ve aile ilişkileri gibi pek çok husus yer alıyor. Ayrıca psikolojik ve sosyal desteklerin yanı sıra gençlere bedensel gelişimleri için sportif alanlarda da destek verilecek.

 

MERKEZDEN TÜM GEBZE BÖLGESİ YARARLANACAK

Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi, bodrum kat, zemin kat ve 1. kat şeklinde projelendirildi. Bu kapsamda bodrum katta sığınak ve teknik hacimler, zemin katta restoran, mutfak atölyesi, spor salonu, 6 adet atölye, danışma ve 3 adet idari ofis, birinci katta 3 adet teknoloji ve yazılım kodlama atölyeleri, kütüphane, çamaşırhane, mescit ve şadırvan, 6 adet atölye, 2 adet idari ofis ve teras yer alacak. Merkezden Gebze’nin yanı sıra Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerindeki gençler de yararlanabilecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni