Gebze Muallimköy’de Atıksu Terfi Hattı Yapılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesi Muallimköy bölgesinin atık sularını Dilovası İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ ne aktarmak için kanalizasyon terfi hattı inşaatına başladı.

ALTYAPI HATLARI MODERNİZE EDİLİYOR
İSU Genel Müdürlüğü, yerleşim ile sanayi kuruluşlarının atık sularını toplamak ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için Kocaeli genelini kanalizasyon ağları ile ördü. Bugün, İl genelinde 6 bin 144 km uzunluğunda kanalizasyon hattı ve 22 adet atıksu arıtma tesisi işleten İSU, “atık suda sıfır kirlilik” ilkesi çerçevesinde yüzde 100 biyolojik atıksu arıtma gerçekleştiriyor. İşlettiği arıtma tesislerinin reorganizasyonunu bir bir gerçekleştirerek yüzde 73 oranında ileri biyolojik arıtma yapan İSU Genel Müdürlüğü, bir yandan da kanalizasyon altyapısını yenileyerek modernize ediyor.

1.55 KM TERFİ HATTI
2021-2022 yatırım programı kapsamında altyapı yenileme çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gebze bölgesinin sanayi ve teknoloji merkezi ile birçok kamu kurum ve kuruluşunun bulunduğu Muallimköy bölgesinin atık suların toplamak için yeni kanalizasyon terfi hattı için hazırladığı projenin inşa çalışmalarına başladı. Dilovası OSB içinde yapılan çalışma kapsamında bölgenin atık sularının toplatılması için 355 mm çapında çelik boru ile 1250 metre ve 500 mm betonarme boru ile de 300 metre olmak üzere toplam 1550 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı imalatı yapılacak.

ARITMA TESİSİNE BAĞLANACAK
Yatırım programı kapsamında boru döşeme çalışmaları yapılıyor. Önümüzdeki aylarda tamamlanması hedeflenen çalışma ile birlikte Muallimköy bölgesinin atık suları yeni yapılacak kanalizasyon terfi hattı ile Dilovası İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ ne bağlantısı sağlanarak arıtılacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni