Evlerde Sonbahar Gündemi Kombi ve Petek Temizliği

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte, ev ve iş yerlerinde kış hazırlıkları da hızlandı. Türkiye’nin en büyük online hizmet platformu Armut, mevsim değişimiyle birlikte öne çıkan hizmetleri inceledi. Geçen bir aylık dönem incelendiğinde kışa hazırlık servislerinde yüzde 146 talep artışı gözlemlendi.

 

Türkiye’nin en büyük online hizmet platformu Armut, soğuk havalarla birlikte kış hazırlıkları için artan hizmet taleplerini inceledi. Verilere göre, Geçen bir aylık dönemde hizmet alanların talepleri radyatör petek temizliği, kombi petek temizleme, petek bakımı, pencere kapı ve pimapen tamiri, yerden ısıtma sistemlerinde yoğunlaştı. En çok talep artışı yaşanan servis ise yüzde 204 oranla kombi petek temizliği oldu.

 

Kombi ve petekler bakıma alındı

Kış mevsimine sayılı günler kala bireyler tedbiri elden bırakmadı. Serin havaların etkisini göstermesiyle birlikte ev ve iş yerlerinde önce kombiler sonrasında radyatör ve petekler kontrol edildi. Armut’un verilerine göre, kombi ve petek temizliğinde yüzde 204 artış görülürken kombi bakım taleplerinde yüzde 88 artış yaşandı. Radyatör petek temizleme servisinde yüzde 175, petek bakımı servisinde ise yüzde 132 talep artışı görüldü. Petek tamir talepleri ise yüzde 36 oranında yükseldi. Kombi ve petek servislerine ek olarak yerden ısıtma sistemlerinde de yüzde 54 talep artışı yaşandı.

 

Bahçeler kışa hazırlanıyor

Soğuk havaya rağmen bahçesinden vazgeçemeyenler ise bu yıl da kış bahçesi hizmetine büyük ilgi gösterdi ve kış bahçesi taleplerinde yüzde 49 artış görüldü. Evlerdeki kışa hazırlık sürecinde katlanır cam balkon taleplerinde yüzde 45 artış yaşandı.

 

Pencere ve kapı aralıklarından giren soğuklar sebebiyle önlem almak isteyenler pencere, kapı ve pimapen bakımına yöneldi. Pencere, kapı ve pimapen taleplerinde yüzde 95 artış yaşandı. Ahşap pencere tamiri ve alüminyum pencere tamiri servislerinde ise sırasıyla yüzde 29 ve yüzde 33 büyüme görüldü.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı