Efemçukuru Üzümü görücüye çıktı

Menderes Belediyesi, ilçeye özgü değerlerden olan Efemçukuru Üzümü’ne coğrafi işaret alınması için çalışmalarına başladı.

 

Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, “İlçemizin değerlerini tüm dünyaya tanıtmak ve Menderesimizi marka kent yapmak adına çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Menderes Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün çalışmalar

ı kapsamında Efemçukuru Üzümü’nün coğrafi işaret alması için çalışmalara başladıklarını belirten Özkan, “Yaptığımız çalışmalar ve gerçekleştirdiğimiz toplantılarda Efemçukuru Üzümümüzün diğer üzümlerden farklılıklarını ortaya koymak için numunelerimizi bağcılık enstitüsüne teslim ederek çalışmalarımıza başladık. Numunelerin incelenmesinin ardından diğer adımları izleyerek Efemçukuru Üzümümüze coğrafi işareti alacağız” diye konuştu.

 

“Menderesimizi marka kent yapma yolunda çalışmalarımız devam edecek”

 

Gümüldür Mandalinasının ardından Efemçukuru Üzümü’nün de coğrafi işaret almasını hedeflediklerini aktaran Özkan, şunları kaydetti:

 

“Birbirinden değerli ve bölgeye özgü değerleri bünyesinde barındıran Menderesimizi, marka kent yapma yolunda çalışmalarımız devam edecek. Bu kapsamda Gümüldür Mandalinasından sonra, Efemçukuru Üzümümüzü de dünyaya tanıtarak, ilçemizin tarımın başkenti olduğunu tüm dünyaya göstermiş olacağız.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı