Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Sevgi, Saygı ve Minnetle Anıldı

Askeri ve siyasi dehasıyla Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 84. yıl dönümünde Aliağa’da düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki anma töreni Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde siren sesleri eşliğinde gerçekleştirilen iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı büyük bir coşkuyla okundu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, daire amirleri, kurum müdürleri, askeri erkan, gazi ve şehit yakınları, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma programı, HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen program ile devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Aliağa Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Zehra Tuba Kabakçıoğlu yaptı. Kabakçıoğlu, “Tüm dünyanın önünde saygıyla eğildiği ve kendisinden gurur dolu cümlelerle bahsettiği o gencecik haliyle ve sonsuz bir imanla Anadolu topraklarını milletine vatan yapan ömrünü bu uğurda vakfeden Gazi Mustafa Kemal Paşa’yı derin bir minnetle anıyoruz” dedi. Konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’e seslenerek devam eden Kabakçıoğlu sözlerini şöyle bitirdi: “1938 yılının kasım ayından bu yana hüzünle titreyen kalplerle ve sonsuz bir minnetle anıyoruz sizi. En büyük eserim dediğiniz cumhuriyet bugün yüz yaşında ve nice yüz yıllar var olsun. Kabriniz fatihalarımızla nur olsun. Kutlu tininiz şad, otağınız uçmağ olsun”

Kabakçıoğlu’nun konuşmasının ardından Aliağa Cumhuriyet İlkokulu Öğretmenleri ‘Bir Resim Yap’ isimli şiir sunumunu yaptı. Aliağa Cumhuriyet İlkokulu Çocuk Korosu’nun seslendirdiği şarkılar büyük alkış alırken Atatürk’ün hayatını anlatan ‘Sesler’ isimli sunum izleyenlerin beğenisini topladı. ‘10 Kasım’  konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Anma programı, Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği üyelerinin seslendirdiği ‘Mendilimin Yeşili’ türküsüyle son buldu. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni