Ayvalık’ta Fener Alayı Coşkusu

Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yıldönümü etkinlikleri akşam saatlerinde binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen fener alayı etkinliği ile sona erdi.

 

Ayvalık’ta 28 Ekim günü Cumhuriyet Yürüyüşü ve akabinde de çelenk sunma töreniyle başlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıldönümü coşkusu, 29 Ekim akşamında gerçekleşen fener alayı etkinliği ile sona erdi.

 

Ayvalık Belediyesi öncülüğünde saat 19.00’da Öğretmenevi önünden, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı yönüne doğru dev bir Türk Bayrağı ile oluşturulan kortejde; Belediye Başkanı Mesut Ergin ve eşi Canan Ergin’in yanı sıra CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanı Gülten Sütçüoğlu, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Ayvalık İlçe Başkanı Salih Oral Övüç, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

 

Marşlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’na ulaşan dev kortej, ellerindeki bayraklarla meydanı adeta kırmızı-beyaz boyadı.

 

“CUMHURİYET İLE ATATÜRK’ÜN İLKE VE İNKILÂPLARINI SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ”

Cumhuriyet coşkusunun zirveye taşındığı gecede konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yıldönümünü kutlayarak, “İnanıyoruz ki, nice 99. yıldönümleri Anadolu topraklarında kutlanılacaktır. Bu inanç, bu irade olduğu sürece Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Yüce önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bu Cumhuriyeti bizlere emanet ettiler. Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’ndan haykırıyoruz, Cumhuriyet ile Atatürk’ün ilke ve inkılâplarını sonsuza kadar yaşatacağız. Yaşasın; laik, demokratik, insan haklarıyla hukuka saygılı Türkiye Cumhuriyeti.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni