Ak Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar: Muhalefeti Sagra Hastanesi İle Eleştirdi

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Türkiye’ye her alanda çağ atlattıklarını belirterek, başında bulundukları kurumları batırıp, milleti sağlık hizmeti alırken kuyruğa sokanların ne ülkeye nede bu millete hiçbir faydasının olmadığını söyledi.

 

Kırkpınar, “Son asrın en büyük sağlık krizini milletimizi, muhalefetin "sahra hastanesi" diye reklamını yaptığı derme çatma yapılara muhtaç etmeden hamdolsun alnımızın akıyla bu süreci yönetmiş olduk” diye konuştu.

 

TBMM’de devam eden bütçe görüşmeleri kapsamında Sağlık Bakanlığı bütçesi üzerine konuşma yapan AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Yaşar Kırkpınar, AK Parti’nin son 20 yılda sağlık alanında yaptığı yatırımlara değinip, muhalefeti eleştiri yağmuruna tuttu. Muhalefeti vizyonsuz olmakla nitelendiren Kırkpınar, pandemi döneminde insanları muhalefetin "sahra hastanesi" diye reklamını yaptığı derme çatma yapılara muhtaç etmediklerini belirtti.  Kırkpınar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçmişte genel müdürlüğünü yaptığı SSK’yı batırıp insanları, hastane önlerinde kuyruğa soktuğuna da vurgu yaptı.

 

Kırkpınar konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Son 20 yılda sağlık ordumuzun fedakarlığı, sürekli yenilerini hizmete aldığımız, kapasitelerini artırdığımız hastanelerimizle ve güçlü altyapımızla sağlık alanında adeta çığır açtık, bir diğer ifadeyle "devrim" yaptık. Salgına karşı mücadelemizi sadece ülkemizde değil az önce ifade ettiğim gibi tüm dünyada verdik. Nerede olursa olsun vatandaşlarımızın yardımına koştuk, dostlarımızın ve kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için bu anlamda yoğun bir gayret gösterdik. Salgın döneminde tüm ülkeler küçülürken, çok ciddi siyasi, ekonomik, sosyal sıkıntılarla karşı karşıya kalırken bizler, sağlık hizmetlerinden ekonomiye kadar her alanda, kendimizi dünyadan olumlu yönde ayrıştırmayı başardık. Son asrın en büyük sağlık krizini milletimizi, muhalefetin "sahra hastanesi" diye reklamını yaptığı derme çatma yapılara muhtaç etmeden hamdolsun alnımızın akıyla bu süreci yönetmiş olduk.”

 

“BUNLARDAN BU MİLLETE HİÇBİR FAYDA GELMEZ”

Bu muhalefetin hazımsızlık içerisinde yapılan hizmetlere çamur attığına dikkat çeken Kırkpınar, “Her ne kadar muhalefet çoğu yalan ve çarpıtma olan hezeyanlarla bu eserlere çamur atmaya çalışsa da dünyada ilk defa ülkemizde hayata geçirilen şehir hastaneleri modeli bugün, pek çok ülke tarafından da yakından incelenmektedir. Altyapıları artık iyice eskiyen ve yetersiz hâle gelen gelişmiş ülkelerin sağlık konusunda nasıl acınacak bir durumda oldukları salgın döneminde de tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmış durumdaydı. Öyle ki pek çok ülke sağlık hizmetlerini telefonla verecek derecede çaresiz kalmış, vatandaşlarını âdeta ölüme terk etmişti. Biz ülkemize kazandırdıklarımızı anlattıkça birilerinin yüreği daralıyor, bu daralmanın etkisiyle hazırlıklarını yaptığımız hizmetleri kendi hedefleri gibi sahiplenmeye kalktıklarını da zaman zaman görüyoruz. Başında bulundukları kurumları batırıp milleti sağlık hizmeti alırken kuyruğa sokanların bu millete hiçbir faydasının olamayacağını zaten geçmişte görmüştük. Bu ülkenin uluslararası itibarını sağlıktan güvenliğe kadar her alanda 20 yılda zirveye çıkarmanın mümkün olduğunu gördük ve gördünüz. Biz tüm bunları nasıl başardıysak inşallah bugünkü sıkıntıları da çözeceğiz, bundan sonraki atılımları da buna göre gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı